Ayat Deep Untuk Lelaki, Perempuan, Kehidupan

Ayat Deep Untuk Lelaki, Perempuan

Pergi mampuslah siapa yang tak suka aku. Aku hidup bukan untuk puaskan hati orang.

Aku tak pernah bencikan kau. Aku bersyukur sangat sebab dapat kenal kau dan dapat memiliki hati engkau walaupun sekejap.

Hati yang ikhlas – sudi terima kelebihan dan kekurangan kita walaupun cuma kenal dalam masa yang singkat.

Ayat Deep

Kenapa move on itu susah? Kerana dari tadika sampailah ke degree, yang di pelajari adalah mengingati dah menghafal bukan melupakan.

Aku tak akan CURANG walaupun aku rasa TIDAK DIHARGAI. Tapi, aku akan PERGI bila rasa TIDAK DIPERLUKAN lagi.

Jangan beri aku HARAPAN. Bila akhirnya aku hanya untuk DIPERMAINKAN.

I LOVE U!!!! Siapa berani, balaslah.

SENTAP? Tatkala anda sedang bersedih ditinggalkan kekasih, INGATLAH!! Padan Muka. Sapa suruh kapel.

Baca: 20 Ucapan Salam Jumaat Yang Indah

BRO!! EX tu apa? EX adalah jodoh orang lain, tapi kita ter-try.

“Macam mana nak lupakan orang yang buat kita sakit hati?”
“Lupakan dia macam mana kau lupakan Allah masa kau bahagia dengan dia”

Ramai perasan diri dia selalu di-stalk orang lain. Padahal dia tak pernah nak perasan malaikat stalk dia tiap hari.

Ayat Deep

Memiliki itu mudah. Menjaga itu yang susah. Hargailah selagi ia milik kita.

Jangan disebabkan dia tiada harta, kau pandang hina pada dia. DAN jangan disebabkan dia kaya, kau ambil kesempatan dekat dia.


Ayat Deep

Ayat Deep Kehidupan

Pemakaian aku selekeh. Cara aku simple. Aku bukan idola. Aku bukan anak orang kaya. Aku hanya insan biasa yang tak lari dari kesilapan.

Baca: Bergambar – Koleksi Doa Tahajjud Rumi Mudah Dibaca

Hebat sangat kisah aku sampai orang kutip jadi cerita.

Kalau kau jatuh disebabkan manusia , bangkitlah kerana pencipta.

Tamat SPM, conteng baju sekolah. Penat mak ayah kau cari duit. Tamat nyawa nanti, ramai-ramai tandatangan kain kapan kau dik. Imam start dulu.

Orang selalu burukkan kita. Nak tanya ni. Hebat sangat ke kau?

Biar mulut setajam pisau bila berbicara….asalkan ada kejujuran dalam kata. Daripada mulut semanis madu, tapi ada bangkai disebaliknya.

Ayat Deep

Kau cerita pasal aku belakang-belakang? Oh! namapaknya kisah hidup aku lebih menarik berbanding kau.

Susah nak dapat member jenis “Senang ajak gurau” sekarang . Sikit sikit sentap pastu nak berentap . Mak kau hijau laa

Kita semua manusia biasa , jangan menghukum sesama kita . jika kau merasa luar biasa , ingat kembali dari siapa kau dicipta .

Hidup ni umpama boneka , sering tabah di saat dipermainkan.

“Kau nampak tong sampah tu?”
“Nampak. Kenapa?”
“Kalaulah kita boleh bau hati kita. Sah hati kita lebih busuk dari tong sampah tu”

Ayat Deep

“Zul, tolong angkat buku ini”
‘Beratlah cikgu”
” Berta-berat buku ini, berat lagi dosa engkau”

Mak….. hurmmm, mak tahukan yang saya sayang mak? Tapi… saya minta maaf. Sebab tak boleh terima mak as friend kat FB. Kbye.

“I need someone to talk”
“OK. Aku ini memangh wujud masa susah je ke?”

Jangan terlalu berharap dengan susuatu yang tak pasti. Sebab takut nanti kau pulak yang sakit hati.

ayat deep untuk kawan, ayat deep cinta, ayat deep untuk ex, ayat deep pendek,

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *