20 Ucapan Salam Jumaat Yang Indah

20 Ucapan Salam Jumaat Yang Indah

Salam Jumaat Penghulu Segala Hari. Alhamdulillah Syukur.

Alhamdulillah masih diberi kesempatan hidup lagi hari ini. Semoga nafas ini selalu bersyukur. Semoga lisan ini selalu berzikir dan semoga semua gerak langkah ini selalu ibadah kepadaMu Ya Allah.

Baca: Doaku – Ucapan Selamat Pagi Islami

Tidak ada daya dan kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah. Salam Jumaat.

Allah berikan kita matahari untuk kita gembira. Suatu hari, Allah datangkan kita hujan dan petir. Kita sedih dan tertanya-tanya. Dimana matahari yang selalu menerangi? Rupanya Allah nak datangkan pelangi yang indah untuk kita.

20 Ucapan Salam Jumaat Yang Indah

Selalu ada HARAPAN bagi mereka yang BERDOA Selalu ada JALAN PERTOLONGAN bagi mereka yang berusaha. Selalu ada yang TERBAIK bagi mereka yang bertawakal.Insyallah… yakinlah pada Allah.

Ikhlaskan yang terjadi. Agar dirimu dapat melangkah tanpa beban.

Salam Jumaat Penghulu Segala Hari. Semoga pintu-pintu segala kebaikan terbuka luas untuk kita semua hari ini.

Salam Jumaat Penghulu Segala Hari. Ya Allah, Engkau tunjukkanlah kami kearah kebaikan, pertingkatkan iman kami agar amalan hidup kami sihat dari segi rohani dan jasmani serta menjadi contoh ikutan generasi akan datang.

Tidak minta jadi kaya. Cukuplah dikurniakan rezeki seperti air yang mengalir. Itu pun sudah memadai. Aamiin

20 Ucapan Salam Jumaat Yang Indah

Ya Allah, lancarkanlah urusanku hari ini. Indahkanlah dengan silaturahim yang baik dan limpahkanlah dengan rezeki yang berkat.

Baca: Roti Canai Sedap Kajang

Assalamualaikum. Jadikanlah yang lembut itu hati. Yang tebal itu iman. Yang tajam itu akal. Yang baik itu sifat dan yang manis itu senyuman.

Salam Jumaat. Marilah berselawat ke atas Nabi Muhammad SAW. Semoga kita mendapat syafaat dan keberkatan daripadaNya.

Pertolongan Allah mungkin datang tidak terlalu cepat dan tidak pula terlalu lambat. Akan tetapi, ia akan datang di saat yang paling tepat. Insyaallah.

20 Ucapan Salam Jumaat Yang Indah

Semoga Hari Jumaat yang penuh KEBERKATAN ini menghadirkan sinar KEBAHAGIAAN untuk kita semua. Insyaallah.

Assalamualaikum dan Salam Jumaat. Allah merahsiakan masa depan untuk menguji kita agar berprasangka baik.. berusaha yang terbaik, bersyukur dan bersabar.

Salam Jumaat. Perbaikilah agamaku yang menjadi perkara paling penting padaku. Perbaikilah duniaku yang menjadi kehidupanku. Perbaikilah akhiratku yang menjadi tempat aku kembali. Jadikanlah hidup ini sebagai tambahan segala kebaikan bagiku. Jadikanlah kematian

Semoga Allah mengampunkan dosa-dosa kita pada hari yang penuh berkat ini. Insyaallah Aamiin

Perindah pagi dengan syukur. Ceriakan hati dengan senyuman. Jalani hari dengan keikhlasan. Semoga segalanya dilancarkan. Aamiin

Pagi yang indah. Hari yang mulia. Jumaat yang berkat. Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim. Jadikan kami orang-orang yang mengasihi dan dikasihi. Hanya keranaMu.

Assalamualaikum dan Salam Jumaat. Dunia ini cuma persinggahan. Akhirat jualah yang kekal abadi. Maka kejarlah dan perbanyakkanlah bekalan di akhirat sana. Semoga hidup kita diberkati.

20 Ucapan Salam Jumaat Yang Indah 20 Ucapan Salam Jumaat Yang Indah

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *