Yuja Niacin Serum Review Malaysia

Haaa, sudah pakai botol kedua untuk Yuja Niacin Serum. Jadi, bolehlah aku buat review sebagai catatan peribadi disini. Sebelum ini, pakai serum jenama The Ordinary. Not bad juga hasilnya. Sebab bosan dok pakai jenama yang sama sahaja, itu yang aku cari produk jenama lain pula. Apa salahnya? hihi

Yuja Niacin Serum Review Malaysia

Hasil cadangan dari rakan taulan dan carian di Google, aku memilih produk serum jenama Some by Mi ini. Banyak jenis serum juga yang dikeluarkan jenama ini. Aku memilih Yuja Niacin Blemish Care Serum sebab ia mengandungi Yuja dan Niacinamide yang antara kebaikan utamanya adalah untuk mencerah. Essence sudah melembap, jadi aku pakai serum yang mencerah pula hahaha. Pengsan

Aku tengok, macam banyak juga carian bad review mengenai produk jenama ini. Tapi entah, alhamdulillah.. sebab produk ini seakan serasi dengan aku. Kalau tak, manakan aku nak beli botol kedua. Itu tandanya aku selesa menggunakannya. Lain orang, lain penerimaan pada kulitnya 🙂

Baca: Ayat Cinta dan Rindu Si Dia – Melayu

Cara aku pakai Yuja Niacin Serum ini ialah pada waktu malam ni. Kekadang aku pakai sebelum pergi kerja atau waktu cuti (kalau rajin). But, most of the times, aku pakai pada belah malam. Bersekali dengan Yuja Niacin Brightening Sleeping Mask.

Apa review aku? Teksturnya tidak melekit serta tidak terlalu berat. Cepat meresap pada kulit muka. Buat kulit muka terasa segar. Apa yang peliknya, serum ini consider vitamin c, tapi tidak memedihkan muka. Itu yang aku suka haha. 50 ml untuk digunakan selama sekitar 30 hari. Memang sesuai dengan aku yang cepat bosan. Baunya pula memang sedap. Ala-ala bau lemon. Sangat menenangkan.

Menariknya, orang boleh tegur kulit lebih sihat, cerah dan tidak kusam berbanding sebelumnya. Bermakna, rejim penjagaan kulit aku (termasuk pemakaian serum) ini berjaya. Lagipun, Yuja Niacin ini je produk pencerahan kulit muka yang aku guna.

Baca: Review Selepas Lebih 3 Bulan Guna Hada Labo Cleansing Oil

Yuja Niacin Serum Ingredients

Citrus Junos Fruit Extract, Water, Butylene Glycol, Niacinamide, Glycerin, Panthenol, 1,2-Hexanediol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Thuja Orientalis Leaf Extract, Zanthoxylum Schinifolium Leaf Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Mentha Aquatica Leaf Extract, Mentha Rotundifolia Leaf Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Coptis Japonica Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Arbutin, Glutathione, Ascorbic Acid, Ascorbyl Glucoside, Biotin, Tocopherol, Cyanocobalamin, (-)-alpha-bisabolol, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Menadione, Arginine, Trehalose, Madecassoside, Adenosine, Diphenylsiloxy Phenyl Trimethicone, Caprylyl Methicone, Inulin Lauryl Carbamate, Behenyl Alcohol, Sorbitan Oleate, Sorbitan Isostearate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Polyisobutene, Xanthan Gum, Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Dimethicone/Phenyl Vinyl Dimethicone/Phenyl Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Benzyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Raspberry Ketone, Disodium EDTA, Citrus Junos Peel Oil.

Testimoni Mizon First Essence Malaysia

Kelihatan agak lama tidak buat review produk skincare yang aku pakai. Sibuk dengan urusan COVID dan sebagai pelajar sarjana. Boleh? haha. Kali ini mahu bercerita mengenai Essence yang sedang aku pakai. nI really falling love with this product – Mizon First Essence 94.5%. Sudah pakai lama berbulan rasanya. Botol kedua 🙂 Sangat puas hati.

Dek kerana sukanya aku dengan Mizon First Essence ini, aku sudah beli 1 botol lagi sebagai stok. Sebab tengok gaya, agak susah nak dapat stok. Itu yang aku beli siap-siap. Malas nak pening cari produk jenama lain kalau stok habis. Sebabnya, tengok gaya tiada pengedar rasmi untuk produk jenama ini di Malaysia. Macam kesemuanya diimpport secara direct oleh penjual online terus dari Korea. Tak tahulah selepas ini akan ada dijual di Watson atau mana-mana drugstore di Malaysia.

Baca: Toner Acwell Licorice pH Balancing Cleansing

Sebelum ini, aku pakai Essence Missha Time Revolution. Bagus juga produk ini. Cuma, harganya agak sedikit mahal. Sebab itu aku buat carian dan bacaan di internet untuk produk alternatif. Daripada situ, aku jumpa essence jenama Mizon ini. Harga bawah RM100 untuk 210ml. Murah dan berpatutan bukan?

Pakaging produk ini sangat simple. Botol diperbuat daripada plastik. Makanya, easy to handling. Tak perlu risau jatuh atau pecah. Tekstur essence-nya? Masyaallah, suka sangat. Ringan, tidak melekit dan cepat meresap pada kulit muka. Mana tak suka, dah pakai 2 botol dan otw nak pakai botol ketiga hahahaha.

Cara Pakai Mizon First Essence

Aku pakai tiap masa selepas mandi atau lepas ambil wuduk. Harga pun mampu milik, jadinya aku akan tepek-tepek banyak kali. Rasa nyaman dan menyegarkan kulit muka. Tak tahulah… sebab ini perasaan aku haha. Lagipun, essence ini cepat meresap pada kulit. Tak terasa berat. Ringan.

Kebaikan / Kelebihan Mizon First Essence

Kandungan Galactomis fermented ultrafiltrate membantu melembapkan kulit. Memang betul, kulit muka aku terasa lembab walaupun tak pakai mana-mana krim pelembap.

Essence ini menyerap masuk ke dalam kulit wajah. Dikatakan, ia juga mampu untuk menghalang kulit anda dari munculnya kedutan halus dan tona kulit menjadi kembali sekata.

Selain itu, berdasarkan kepada pembacaan aku, produk ini juga adalah untuk memutih, menyesesuaikan tekstur dan kekenyalan dan kulit.

Dikatakan, produk free paraben, free pigmented, free fragrance, free alcohol, free animal oil, free mineral oil, free benzopheone.

Baca: What We Should Know About Discovery Park Cyberjaya

Mizon First Essence Ingredients

Water, Galactomyces Ferment Filtrate, Butylene Glycol, Niacinamide, Glycerin, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Tropolone, Pentylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sodium Hyaluronate, Adenosine, Carbomer, Xanthan Gum, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Coptis Japonica Root Extract, Trehalose, Biosaccharide Gum-1, Sodium PCA, Betaine, Sorbitol, Glycine, Alanine, Proline, Serine, Threonine, Arginine, Lysine, Glutamic Acid, Potassium Hydroxide, Rosmarinus Officinalis, Abies Sibirica (Siberian Fir) Oil, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil

testimoni mizon first essence, mizon first essence watson, mizon first essence malaysia, mizon first essence kebaikan, kelebihan mizon first essence, mizon first essence vs skii, mizon first essence ingredients, testimoni mizon first essence

Deep – Ayat Sedih English Untuk Kekasih

Deep - Ayat Sedih English Untuk Kekasih

True love isn’t found. It’s built.

My weakness is that I care too much.

Our greatest joy and our greatest pain come in our relationships with others.

Love is the harest drug to quit. But it is even harder when it is taken away.

For you, i was a chapter. For me, you were the book.

Yes, I’ve changed. Pain does that to people.

Baca: 100 Kata-Kata Cinta Melayu – Pendek, Islamic, Romantis

You are the reason why I wake up every morning with a smile on my face.

I see the beauty in everything but me.

I felt so much that I started to feel nothing.

It is hard to forget someone who gave you so much to remember

Pain is the only thing that is telling me that i am still alive

One day you will realize you lost the moon while counting stars

Being single is better than being in a relationship with someone who fills your heart with doubt.

Love is like a mirror. Once it’s destroyed, Don’t try to fix it, You’ll only end up cutting yourself.

Deep - Ayat Sedih English Untuk Kekasih

Baca: Bergambar – 40+ Ayat Sedih Cinta Untuk Kekasih

I Stay Home Alone, Listen To Music And Think Too Much.

I Wish My Brain Had A Map To Tell Me Where My Heart Should Go.

Deep - Ayat Sedih English Untuk Kekasih

What is coming is better than what is gone.

Apologies don’t fix broken hearts.

Trust is like an eraser, it gets smaller after every mistake.

Being lonely is the Difficult thing in life.

I’ve learned – that no matter how badly your heart is broken, the world doesn’t stop for your grief.

Love is the beautiful mistake of my life.

It hurts, but it’s ok I’m used to it.

People leave….but heart never forget them.

You cannot buy love. But you can pay heavily for it

It hurts like hell. And then one day, it does not.

Deep - Ayat Sedih English Untuk Kekasih

Deep – Ayat Sedih English Untuk Kekasih Deep – Ayat Sedih English Untuk Kekasih Deep – Ayat Sedih English Untuk Kekasih

Ayat Sedih Putus Cinta – Tapi Masih Sayang, Redha

Ayat Sedih Putus Cinta - Tapi Masih Sayang, Redha

Biar putus cinta dengan manusia. Asalkan tidak putus cinta dengan Allah.

Aku mengenal sakit dari sebuah pengkhianatan.

Yesterday, I remembered you. But, today I am MOVED ON.

Tak sakit pun bila putus cinta nie. Yang sakit adalah bila dah putus, tapi masih cinta

Baca: Ayat Sedih Deep, Broken (Bergambar)

Ayat Sedih Putus Cinta - Tapi Masih Sayang, Redha

Saya masih tidak dapat melupakan awak.

Jangan menghabiskan waktumu untuk mencintai orang yang tidak mencintaimu.

Aku lebih suka melihatmu yang dingin daripada harus melihatmu terluka dan bersedih saat kita bertemu

Lebih baik sekarang, daripada semakin sakit di hari nanti ketika semakin besar cintaku

Aku lebih menyukai sahabat yang senantiasa menghibur dikala ku sedih, daripada kekasih yang terus membuat hatiku terluka

Jangan sesekali kau sia-siakan air matamu terhadap seseorang yang tidak layak untuk ditangisi.

Sia-sia kita ambil berat pada dia yang istimewa. Sedangkan, dia sibuk mencari perhatian daripada orang lain.

Kalau awak dah bahagia, harap awak tidak lupakan saya.

Ayat Sedih Putus Cinta - Tapi Masih Sayang, Redha

Mungkin cuma aku yang terlalu saya. Tetapi kami tidak 🙂

Bagaimana aku harus membuang kenangan, lantas dirimu terus berada dalam bayang ingatan

Aku lebih baik tidur dan tak terbangun lagi kerana terlalu sedih jika harus membuka mata tanpa hadirmu disisiku.

Jangan cari aku lagi!!! Kamu yang meminta aku untuk pergi.

Menyayangi kami, adakah harus sesakit ini?

Belajar tersenyum saat kecewa

Kerana jujur, aku ditipu
Kerana setia, aku kecewa
Kerana rindu, aku menangis
Kerana cinta, aku terluka
Kerana sayang, aku merana.
Kerana seseorang, aku terseksa

Ini soal hati, soal perasaan. Aku cinta padamu. Aku sayang padamu. Meskipun terkadang cinta ini melukakanku.

Aku mungkin masih boleh menunggu, tapi aku sudah lelah. Mungkin ini saatnya aku akan mencuba untuk melepaskan dan melupakanmu.

Bukan benci yang membuatkan aku jaduh daripadamu…. tapi kecewa.

Baca: Ayat Cinta dan Rindu Si Dia – Melayu

Ayat Sedih Putus Cinta - Tapi Masih Sayang, Redha

Rasanya sakit untuk melepaskan, tetapi kadang-kadang lebih menyakitkan untuk bertahan.

Aku memang sering kali bersabar, namun alangkah baiknya jika kamu tidak menguji kesabaranku

Jika boleh memilih…. aku lebih memilih untuk tidak pernah mengenal KAMU, daripada harus melupakan kamu.

Ayat Sedih Putus Cinta – Tapi Masih Sayang, Redha  Ayat Sedih Putus Cinta – Tapi Masih Sayang, Redha  Ayat Sedih Putus Cinta – Tapi Masih Sayang, Redha
ayat sedih putus cinta dalam bahasa inggris, ayat redha putus cinta, kata kata putus cinta tapi masih sayang,  kata-kata semangat untuk orang putus cinta, ayat putus cinta paling deep, ayat sedih pendek, kata-kata semangat putus cinta dalam islam, 

Koleksi Ayat Sedih – Kecewa, Putus Cinta

Ayat Sedih

Ayat Sedih English

Our sweetest songs are those that tell of saddest thought.

There is no greater sorrow than to recall in misery the time when we were happy.

Some people are going to leave, but that’s not the end of your story. That’s the end of their part in your story.

Breathing is hard. When you cry so much, it makes you realize that breathing is hard.

The tragedy of life is not that it ends so soon, but that we wait so long to begin it.

Sad reality of life is that reality is far from expectation

A million words would not bring you back, I know because I tried, neither would a million tears, I know because I cried.

Love is hard to find hard to keep and hard to forget

Ayat Sedih

Crying alone does not show that you are weak but it shows that you are strong.

You don’t know how much i cried when i wrote this for my favourite leving teacher right now

Baca: Toner Acwell Licorice pH Balancing Cleansing

I Love crying in the rain because when I do no one can hear the pain

Don’t get lost in your pain, know that one day your pain will become your cure.

I wonder if I could take back every ‘I love you’ ever said to you, would I do it?



Ayat Sedih Pendek

Lidah yang panjangnya tiga inci boleh membunuh manusia yang tingginya enam kaki.

Aku lebih memilih lenganku yang terluka daripada hatiku yang terluka.

Ayat Sedih

Kita sentiasa muda untuk melakukan dosa tetapi tidak pernah tua untuk bertaubat.

Satu penyesalan dalam hidupku adalah aku bukanlah orang lain.

Ini menyakitkan, tapi aku baik-baik saja. Aku sudah terbiasa dengan itu.

Kalau kamu itu seorang perempuan, jagalah sikapmu dan perbaiki harga dirimu.

Disebalik senyuman adalah kesedihan

Bagiku, tidur bukanlah sekadar melepas lelah, melainkan sebuah pelarian.

Aku menghancurkan jiwaku saat mencuba memperbaiki milikmu.

Baca: Kata Kata Cinta Sejati Untuk Kekasih

Reaksi emosi jangan dituruti kerana implikasinya tidak seperti yang diimaginasi.

Aku tidak membencimu. Aku hanya kehilangan rasa hormatku untukmu.

Hidup umpama aiskrim. Nikmatilah ia sebelum cair

Manusia takut pada hantu tapi tak takut berperangai macam hantu.


Ayat Sedih Bila Tak Dihargai

Ayat Sedih

Lelaki egonya tinggi, perempuan rajuknya tak bertepi.

Perempuan bukan macam tisu. Bila dah guna orang buang. Bila tak guna , dibiar melayang.

Aku menahan kecewa. Pertemuan yang seharusnya penuh tawa, rupanya hanya tersimpan dalam angan-angan

Tidak akan ada kekecewaan yang mendalam jika tidak ada cinta yang mendalam.

Kita selalu minta kebebasan dalam perhubungan. Sampai kita tak sedar kebebasan yang kita minta itu adalah perpisahan.

Mempertahankanmu seperti melukis untuk orang buta. Secara teori indah, tapi itu benar benar sia sia

Ayat Sedih

Lebih baik dalam sendirian daripada mempunyai hubungan yang buruk.

Kau memberiku janji…memberiku mimpi. Tapi sayangnya, kau tidak pernah untuk tepati.

Kata Kata Sedih Melayu Menyentuh Hati – Malaysia

Kata Kata Sedih Melayu Menyentuh Hati - Malaysia

Aku tidak tahu apakah tempatku benar-benar di sini. Aku tidak punya seorangpun untuk diajak bicara.

Baca: Ubat Jerawat Paling Berkesan – Deriva

Kamu peduli padaku, tapi mencintai orang lain.

Mahalnya harga sebuah kejujuran. Sekali kau tipu orang, sampai bila-bila pun orang akan susah untuk percaya kau lagi.

Dibalik senyuman adalah kesedihan.

Hati akan selalu dalam kedamaian jika diisi dengan kejujuran.

Kata Kata Sedih Melayu Menyentuh Hati - Malaysia

Kesetiaan WANITA diuji saat lelaki tidak punya apa-apa. Kesetiaan LELAKI diuji saat dia memiliki segalanya.

Walaupun sebenarnya aku tidak ingin melepaskanmu begitu saja. Aku harap kau bahagia dengan dia.

Baca: Doa Selepas Solat Hazamin PDF

Aku tidak tahu apa itu cinta, sampai akhirnya aku bertemu denganmu. Tapi, saat itu juga aku tahu bagaimana rasanya patah hati.

Jika aku harus memilih antara bernafas atau mencintaimu, aku akan menggunakan nafas terakhirku dan mengatakan aku sangat mencintaimu

Kejujuran yang ada didalam hati kita lebih bernilai dari semua emas didunia. Kejujuran itu akan membawa kita keluar dari rasa takut.

Jangan ditanya sebanyak mana pengorbanan yang telah aku lakukan. Kerana aku sendiri tak pernah mengiranya. Akan tetapi, seandainya pengorbanan itu tak dihargai, perlukah aku berkorban lagi?

Orang yang suka berkata JUJUR akan mendapat 3 perkara – KEPERCAYAAN, CINTA dan RASA HORMAT.

Kejujuran itu mahal. Jangan harapkan kejujuran dari orang murahan.

Kadangkala, terlalu banyak pengorbanan yang kita dah lakukan untuk orang lain. Tapi, ada juga orang yang tak hargainya. Hurmmm, biarlah. Asalkan Allah terima amalan kita.

Jarak jauh adalah ujian cinta. Jarak dekat adalah ujian iman. Dan menanti adalah bukti kesetiaan.

Semua orang mampu memberikan CINTA, tetapi tidak semua orang mampu memberikan KESETIAAN.

Kata Kata Sedih Melayu Menyentuh Hati - Malaysia

Pandang langit, air mata mengalir dan aku berbisik. “Tuhan, aku tahu, sakit ini adalah kifarah kepada dosa-dosaku yang melimpah”.

Ketika kamu mencari yang sempurna, kamu akan kehilangan yang terbaik.

DIAM. Terkadang, diam adalah pilihan terbaik disaat hati dan lidah lelah untuk berkata.

Pensil ada pemadam. Kalau pensil SALAH, pemadam akan tolong PADAMKAN.

Tidak akan ada kekecewaan yang mendalam, jika tidak ada cinta yang mendalam.

Kalau saya sudah mula diam, itu tandanya saya sudah kecewa dengan sikap awak.

Disaat aku mulai percata akan CINTA, disaat itu juga kau ajarkan aku tentang rasa KECEWA.

Tidak usah BERCINTA jika hanya BERPURA-PURA

Jangan pernah memberikan harapan palsu terhadap orang yang benar-benar mencintaimu

HATI KITA MILIK ALLAH. Bila rasa sedih, berbaliklah kepada Allah. Bila rasa keliru, berbaliklah pada Allah. Bila rasa gembira, berbaliklah juga pada Allah.

Kecewa adalah cara tuhan membuat kita belajar.

Bukan senang nak bangkit balik bila hati dah banyak kali kecewa.

KELAK, kau akan merindui aku. Kerana ada sesuatu yang di dalam diri aku yang tak akan kau dapat pada orang lain.

Cinta itu ialah memberi selagi terdaya tanpa mengharap apa-apa balasan.

Kata Kata Sedih Melayu Menyentuh Hati - Malaysia

Mencintai itu mudah. Dicintai juga mudah tetapi untuk dicintai orang yang kita cintai teramat sukar.

Hati sedih, Allah tempat mengadu. Hati susah, Allah tempat meminta. Hati gembira, Allah tempat bersyukur. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar.

Kata Kata Sedih Melayu Menyentuh Hati – Malaysia Kata Kata Sedih Melayu Menyentuh Hati – Malaysia

Ayat Sedih Deep, Broken (Bergambar)

Lelaki PLAYBOY akan simpan phone dia bila keluar berdating dengan GF dia.
Tapi, Lelaki SETIA akan cakap “Awak,tolong tengok phone saya jap siapa yang text”.

Baca: Koleksi Ayat Sedih Untuk Kekasih Curang – Kecewa

Airmata PEREMPUAN suatu KEBIASAAN, Airmata LELAKI suatu KEJUJURAN, Airmata TAUBAT lagi mulia kerana terselitnya suatu KEINSAFAN

16 Ayat Sedih Deep, Broken (Bergambar)

MATI jangan dibuat GURAU, SAYANG jangan dibuat CURANG. AIRMATA jangan dibuat TIPU. SAYA?Jangan dibuat macam TUNGGUL KAYU.

Jodoh itu datang dari ALLAH. . .bukan dari WANG. . .bukan dari FACEBOOK. . . bukan dari TWITTER dan bukan dari ‘taip on cinta hantar ke 36888’.

Putus cinta? Ucapkanlah ALHAMDULILLAH kerana Allah telah menjauhkanmu dari orang yang tidak pandai MENGHARGAI.

Dalam banyak-banyak orang, awak antara orang yang saya sayang. Tapi! Itu dulu… sekarang saya dah buang nama awak jauh-jauh. Dah malas nak ingat lagi dah.

Wanita yang terluka hatinya kadang-kala tak terluah di bibirnya. Namun di dalam hatinya, dia berharap agar orang lain faham isi hatinya.

Jika manusia menzalimimu, Jangan berduka kerana Allah selalu berlaku adil terhadapmu..

Jodoh memang tak akan lari kemana, tapi jika kamu tak berusaha untuk menjemputnya maka orang lain yang akan melakukannya.

Jangan takut untuk melepaskan seseorang pergi. Jika memang dia tercipta untukmu, dia akan kembali padamu.

Cinta itu jangan seperti membela lembu. Awal-awal dijaga rapi, dirawat, di beri makan. Tetapi akhirnya cuma untuk perah susunya sahaja.

16 Ayat Sedih Deep, Broken (Bergambar)

Baca: 80 Ayat Sedih – Cinta, Pendek, Move On dan Kehidupan

Baca: Baik atau Buruk? Apa Petanda Kening Kiri Bergerak

Perempuan yang hebat tak akan menangis untuk lelaki dan saya adalah perempuan itu!

Orang Yang Kuat Gelak Ni Sebenarnya Orang Yang Paling Banyak Menangis.
Dia Gelak Sebab Nak Tutup Kesedihan Dia.

Perempuan kekuatannya ialah kesabaran, jika kesabaran dia hilang, pasti dia akan marah, jika marah dia pendam, pasti dia akan menangis

Bila aku perhatikan, aku yang over kejar kau. Tapi kau? Apa kau buat? Kalau hanya duduk diam, tanpa buat apa-apa. OK! aku pergi.

Awak bukan jodoh saya dan saya bukan jodoh awak. Tak payah nak buang masa.

Ayat Sedih Deep Ayat Sedih Deep

Koleksi Ayat Sedih Untuk Kekasih Curang – Kecewa

Koleksi Ayat Sedih Untuk Kekasih Curang - Kecewa

Memang hati aku ini macam TISU. Tapi, tak selayaknya kau perlakukan sebegitu. Pakai bila perlu. Buang bila tak mahu.

Baca: 20 Contoh Bergambar Ucapan Waalaikumussalam

Kalau benci sekalipun, sekurangnya senyum dan tegurlah bila jumpa.

Satu hari nanti, kalau aku dah pergi jauh, jangan cari aku lagi. Tapi, kau carilah patung. Sebab aku dengan patung, tiada bezanya.

Jarak jauh bukan alasan untuk curang. Tapi, satu ujian untuk mengenal erti SETIA.

Aku telah berusaha. Aku juga sudah berdoa. Kini, saatnya untuk aku PASRAH

Koleksi Ayat Sedih Untuk Kekasih Curang - Kecewa

Aku PASRAH bila kau kata kau cinta DIA.

Curang itu PILIHAN. Bukan satu kesilapan. Kau sunyi? Boleh call kawan. Kau bosan? Boleh lepak dengan kawan. Kau tak dapat perhatian? Boleh main game. Kau takut jatuh hati? Kau boleh stop contact orang itu. Nampak? Curang itu PILIHAN

Ada kalanya, kita sampai di satu titik dimana, kita harus PASRAH, DIAM, IKHLAS dan TAK MEMIKIRKANNYA lagi.

MALAS ini ada banyak. Malas nak berfikir. Malas nak maju. Malas nak susahkan. Malas nak cari salah. Malas nak menunjuk. Kita ini malas yang mana satu?

Bila umur sudah semakin meningkat, dah malas nak gaduh-gadh dan emo-emo bagai. Fikir pasal masa depan lagi bagus!

Aku ini simple je. Kalau kau suka aku, aku OK. Kalau tak suka pun, aku OK. Malas nak fikir sangat. Buang masa aku je.

Baca: Kaedah Merawat Kucing Selsema Secara Tradisional

Jangan mulakan perbuatan curang. Sebab sekali curang, ianya akan menyebabkan pasangan terluka.

Koleksi Ayat Sedih Untuk Kekasih Curang - Kecewa

Curang itu perlu kerja keras. Kena padam mesej. Sentiasa lock phone. Kena fikir ayat untuk menipu. Terlalu susah untuk curang. Lebih baik setia.

Curang bukan kesilapan. Ia adalah pilihan.

Koleksi Ayat Sedih Untuk Kekasih Curang - Kecewa

Curang itu pilihan. Kalau kau betul cinta pasangan halal kau…datanglah dari ceruk mana orang nak sailang, kau tetap setia.

Curang itu pilihan. So, jangan nak salahkan orang lain dan salahkan orang takdir. Kalau kau pilih untuk setia, kau takkan berani untuk mendua.

Perempuan selalu menjaga hati orang yang dia sayang sampai hati dia sendiri terseksa. Inilah pengorbanan perempuan yang lelaki tak pernah sedar.

Impian seorang isteri adalah untuk hidup susah dan senang dengan suami. Bukanlah kekayaan dan kemewahan. Cinta dan sayang yang ikhlas. Bukan curang yang menyakitkan!

LELAKI YANG PALING BODOH adalah lelaki yang sanggup JANDAKAN bini sendiri demi betina lain.

Dah tak ada JANTAN TERUNA ke korang nak ambik??? Kalau orang ambik kau punya macam mana yer??? Hipokrit.

Tak pernah ada waktu yang tepat untuk patah hati dan tak ada waktu yang salah untuk jatuh cinta.

INILAH DIRI AKU APA ADANYA. Aku tak boleh menjadi seperti orang lain. Dan orang lain pun tak boleh menjadi seperti aku.

Diam adalah bahasa terbaik ketika sedang kecewa dengan keadaan.

Koleksi Ayat Sedih Untuk Kekasih Curang - Kecewa

Aku rindu pada masa kecil. Semua begitu sederhana. Saat aku jatuh, hanya kaki dan lutut yang terluka…. bukan hati!

Ya Allah, hilangkanlah kegelisahan dihatiku dan tenangkanlah hati ini.

Ayat Ayat Sedih Kehidupan – Pendek (Bergambar)

Ayat Ayat Sedih Kehidupan - Twitter, Pendek (Bergambar)

Amat sukar untuk melupakan seseorang yang banyak memberikan kenangan. Dan kenangan itu adalah harta yang terindah dalam hidup.

Sejauh manapun kita pergi. Sepantas manapun kita berlari. Kenangan akan tetap mengekori kita. Meskipun manis atau pahit menghiasi.

Baca: Bergambar – 40+ Ayat Sedih Cinta Untuk Kekasih

Yang indah itu PERTEMUAN. Yang manis itu KEMESRAAN. Yang pahit itu PERPISAHAN. Dan yang tinggal itu hanyalah KENANGAN.

Bila ingat dia, hati ini memangis. Bila rindu dia, hati ini makin sakit. Tapi, bila kita tahu, dia sudah menjadi milik orang lain, baru kita sedar yang air mata ini langsung tak memberikan apa-apa makna untuk dia.

Ayat Ayat Sedih Kehidupan - Twitter, Pendek (Bergambar)

LEPASKAN semua yang sudah tiada dalam hidup kita. BIARKAN sahaja memori semalam terus kenal menjadi rindu. Tetapi, JANGAN biarkan rindu itu menjadi penghalang untuk kita menemui KEBAHAGIAAN yang kita cari.

Tak semua rindu boleh diucap. Tak semua cemburu perlu diberitahu. Tak semua sayang harus ditunjuk. Kerana ada perkataan yang lebih baik menjadi RAHSIA.

Kenangan lalu itu terlalu indah untuk dilupakan. Terlalu pahit untuk dikenang. Tapi, kenapa begitu sukar untuk dilupakan.

Cinta dan kesetiaan teruji ketika jarak dan waktu memisahkan. Hanya kepercayaanlah yang mampu mempertahankannya.

Hidup telah mengajari kita bahawa jangan pernah mengharapkan apapun dari sesiapa pun.

Beban yang paling berat saat ini ialah RINDU. Kerana ia boleh membuatkan kita mengalirkan airmata.

Walau seremuk mana hati ini dilukai, bentuklah ia semula dan serahkannya pada yang Maha Esa.

Ayat Ayat Sedih Kehidupan - Twitter, Pendek (Bergambar)

Hati yang TERLUKA ibarat tulang rusuk yang patah. Tidak dapat dilihat tapi sunggu menyakitkan setiap kali bernafas.

Hati yang terluka membabitkan perasaan. Tiada siapa yang suka dibohongi. Jujur lebih baik dari menipu.

Bila isteri sudah tidak menangis untuk suami, itu tandanya isteri dah hilang rasa cinta. Yang ada cuma rasa tanggung jawab.

Jika hati yang TERLUKA, mengapa MATA yang harus meneteskan AIRMATA?

Hati yang terluka itu umpama besi bengkok. Walau diketuk, sukar untuk kembali kepada bentuk asalnya.

Kamu adalah apa yang selalu aku tulis. Tapi, aku adalah apa yang tak pernah kamu baca.

Aku tidak memintamu untuk mencintaiku seperti aku mencintaimu. Namun, aku pinta untuk kamu menjaga perasaanku.

Baca: Koleksi Bergambar Ucapan Hari Lahir Untuk Anak Islamik

Hati ini milik Allah. Tersenyum saat gembira itu biasa. Tapi, tersenyum saat terkena ujian itu luar biasa

Ayat Ayat Sedih Kehidupan - Twitter, Pendek (Bergambar)

Aku tidak minta dihormati. Cukup kalau engkau tahu bahawa aku juga punya hati. Hati ini juga tahu terluka. Tahu lelah melayan rasa.

Ayat Ayat Sedih Kehidupan – Pendek (Bergambar) Ayat Ayat Sedih Kehidupan – Pendek (Bergambar)