Yuja Niacin Serum Review Malaysia

Haaa, sudah pakai botol kedua untuk Yuja Niacin Serum. Jadi, bolehlah aku buat review sebagai catatan peribadi disini. Sebelum ini, pakai serum jenama The Ordinary. Not bad juga hasilnya. Sebab bosan dok pakai jenama yang sama sahaja, itu yang aku cari produk jenama lain pula. Apa salahnya? hihi

Yuja Niacin Serum Review Malaysia

Hasil cadangan dari rakan taulan dan carian di Google, aku memilih produk serum jenama Some by Mi ini. Banyak jenis serum juga yang dikeluarkan jenama ini. Aku memilih Yuja Niacin Blemish Care Serum sebab ia mengandungi Yuja dan Niacinamide yang antara kebaikan utamanya adalah untuk mencerah. Essence sudah melembap, jadi aku pakai serum yang mencerah pula hahaha. Pengsan

Aku tengok, macam banyak juga carian bad review mengenai produk jenama ini. Tapi entah, alhamdulillah.. sebab produk ini seakan serasi dengan aku. Kalau tak, manakan aku nak beli botol kedua. Itu tandanya aku selesa menggunakannya. Lain orang, lain penerimaan pada kulitnya 🙂

Baca: Ayat Cinta dan Rindu Si Dia – Melayu

Cara aku pakai Yuja Niacin Serum ini ialah pada waktu malam ni. Kekadang aku pakai sebelum pergi kerja atau waktu cuti (kalau rajin). But, most of the times, aku pakai pada belah malam. Bersekali dengan Yuja Niacin Brightening Sleeping Mask.

Apa review aku? Teksturnya tidak melekit serta tidak terlalu berat. Cepat meresap pada kulit muka. Buat kulit muka terasa segar. Apa yang peliknya, serum ini consider vitamin c, tapi tidak memedihkan muka. Itu yang aku suka haha. 50 ml untuk digunakan selama sekitar 30 hari. Memang sesuai dengan aku yang cepat bosan. Baunya pula memang sedap. Ala-ala bau lemon. Sangat menenangkan.

Menariknya, orang boleh tegur kulit lebih sihat, cerah dan tidak kusam berbanding sebelumnya. Bermakna, rejim penjagaan kulit aku (termasuk pemakaian serum) ini berjaya. Lagipun, Yuja Niacin ini je produk pencerahan kulit muka yang aku guna.

Baca: Review Selepas Lebih 3 Bulan Guna Hada Labo Cleansing Oil

Yuja Niacin Serum Ingredients

Citrus Junos Fruit Extract, Water, Butylene Glycol, Niacinamide, Glycerin, Panthenol, 1,2-Hexanediol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Thuja Orientalis Leaf Extract, Zanthoxylum Schinifolium Leaf Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Mentha Aquatica Leaf Extract, Mentha Rotundifolia Leaf Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Coptis Japonica Extract, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, Arbutin, Glutathione, Ascorbic Acid, Ascorbyl Glucoside, Biotin, Tocopherol, Cyanocobalamin, (-)-alpha-bisabolol, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Menadione, Arginine, Trehalose, Madecassoside, Adenosine, Diphenylsiloxy Phenyl Trimethicone, Caprylyl Methicone, Inulin Lauryl Carbamate, Behenyl Alcohol, Sorbitan Oleate, Sorbitan Isostearate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Polyisobutene, Xanthan Gum, Carbomer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Dimethicone/Phenyl Vinyl Dimethicone/Phenyl Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Benzyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Raspberry Ketone, Disodium EDTA, Citrus Junos Peel Oil.

Testimoni Mizon First Essence Malaysia

Kelihatan agak lama tidak buat review produk skincare yang aku pakai. Sibuk dengan urusan COVID dan sebagai pelajar sarjana. Boleh? haha. Kali ini mahu bercerita mengenai Essence yang sedang aku pakai. nI really falling love with this product – Mizon First Essence 94.5%. Sudah pakai lama berbulan rasanya. Botol kedua 🙂 Sangat puas hati.

Dek kerana sukanya aku dengan Mizon First Essence ini, aku sudah beli 1 botol lagi sebagai stok. Sebab tengok gaya, agak susah nak dapat stok. Itu yang aku beli siap-siap. Malas nak pening cari produk jenama lain kalau stok habis. Sebabnya, tengok gaya tiada pengedar rasmi untuk produk jenama ini di Malaysia. Macam kesemuanya diimpport secara direct oleh penjual online terus dari Korea. Tak tahulah selepas ini akan ada dijual di Watson atau mana-mana drugstore di Malaysia.

Baca: Toner Acwell Licorice pH Balancing Cleansing

Sebelum ini, aku pakai Essence Missha Time Revolution. Bagus juga produk ini. Cuma, harganya agak sedikit mahal. Sebab itu aku buat carian dan bacaan di internet untuk produk alternatif. Daripada situ, aku jumpa essence jenama Mizon ini. Harga bawah RM100 untuk 210ml. Murah dan berpatutan bukan?

Pakaging produk ini sangat simple. Botol diperbuat daripada plastik. Makanya, easy to handling. Tak perlu risau jatuh atau pecah. Tekstur essence-nya? Masyaallah, suka sangat. Ringan, tidak melekit dan cepat meresap pada kulit muka. Mana tak suka, dah pakai 2 botol dan otw nak pakai botol ketiga hahahaha.

Cara Pakai Mizon First Essence

Aku pakai tiap masa selepas mandi atau lepas ambil wuduk. Harga pun mampu milik, jadinya aku akan tepek-tepek banyak kali. Rasa nyaman dan menyegarkan kulit muka. Tak tahulah… sebab ini perasaan aku haha. Lagipun, essence ini cepat meresap pada kulit. Tak terasa berat. Ringan.

Kebaikan / Kelebihan Mizon First Essence

Kandungan Galactomis fermented ultrafiltrate membantu melembapkan kulit. Memang betul, kulit muka aku terasa lembab walaupun tak pakai mana-mana krim pelembap.

Essence ini menyerap masuk ke dalam kulit wajah. Dikatakan, ia juga mampu untuk menghalang kulit anda dari munculnya kedutan halus dan tona kulit menjadi kembali sekata.

Selain itu, berdasarkan kepada pembacaan aku, produk ini juga adalah untuk memutih, menyesesuaikan tekstur dan kekenyalan dan kulit.

Dikatakan, produk free paraben, free pigmented, free fragrance, free alcohol, free animal oil, free mineral oil, free benzopheone.

Baca: What We Should Know About Discovery Park Cyberjaya

Mizon First Essence Ingredients

Water, Galactomyces Ferment Filtrate, Butylene Glycol, Niacinamide, Glycerin, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Tropolone, Pentylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sodium Hyaluronate, Adenosine, Carbomer, Xanthan Gum, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Coptis Japonica Root Extract, Trehalose, Biosaccharide Gum-1, Sodium PCA, Betaine, Sorbitol, Glycine, Alanine, Proline, Serine, Threonine, Arginine, Lysine, Glutamic Acid, Potassium Hydroxide, Rosmarinus Officinalis, Abies Sibirica (Siberian Fir) Oil, Cananga Odorata (Ylang Ylang) Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil

testimoni mizon first essence, mizon first essence watson, mizon first essence malaysia, mizon first essence kebaikan, kelebihan mizon first essence, mizon first essence vs skii, mizon first essence ingredients, testimoni mizon first essence

Ubat Jerawat Paling Berkesan – Deriva

Aku antara orang yang masih punya masalah jerawat. Aiiiiiii tak faham kenapa usia sudah dewasa masih ada jerawat lagi. Sabar je lah.

Kawan aku rekomen ubat jerawat Deriva Adapalene Gel Microspheres. Katanya doktor pakar kulit yang mencadangkan dia untuk guna ubat gel ini. Anak dia memang punya masalah kulit muka jerawat yang agak teruk. Aku pun follow je lah.

Dia beli sekitar RM26 seunit. Aku dapat pada harga RM24 di Shopee. Orang Kelantan yang jual.

Takjub dan terkesima dengan keberkesanan produk ini hahaha. Sapu pada bahagian jerawat, esoknya dah kecut. Memang berkesan.

So, sekarang ini kalau ada tanda-tanda jerawat nak tumbuh, aku sapu sedikit bahagian berkenaan dengan gel ini – alhamdulillah, setakat ini berkesan. Memang bagi aku, inilah ubat jerawat paling berkesan sepanjang aku hidup selama ini. Abaikan produk-produk kecantikan lain yang katanya untuk masalah jerawat. Pakai ubat ini sahaja sudah memadai hahahaha.

Pengalaman Menggunakan Sunscreen Skin Aqua Tone Up UV Essence

Antara sunscreen popular di internet dan sering disebut oleh influencer di media sosial adalah Sunscreen Skin Aqua Tone Up UV Essence. Katanya, ia adalah Physical Sunsreen. Sesuai untuk kulit berminyak atau kombinasi khabarnya.

Ber SPF 50+ PA++++ khusus untuk defence againt UV light and bring out our skin’s translucency. Aku sudah guna lebih dari 3 bulan atau lebih (kalau tak silap). Tapi pakai pada hari bekerja sahaja. Guna di pejabat 2 kali – Waktu pagi dan selepas solat Zuhor.

Baca: Review Selepas Lebih 3 Bulan Guna Hada Labo Cleansing Oil

Pertama kali menggunakannya dahulu, Ya Tuhan, terasa sangat seronok dengan hasil dan perbezaannya berbanding jenama sunscreen yang aku gunakan sebelumnya. Ada effect pinkish (bagi aku). Ringan dan kulit tidak berminyak. Langsung tak terasa atau nampak, aku gunakan sunscreen pada kulit wajah / leher.

Ia agak lambat untuk blend / menyerap pada kulit. Jadi, perlu tunggu beberapa ketika untuk pastikan krim sunscreen ini betul-betul meresap pada kulit. Aku guna pada kuantiti yang disarankan iaitu 2 jari (pada kulit wajah) dan 1 jari (pada leher – yang ini aku sengaja tambah sendiri).

Agak lama juga nak habiskan stok sunscreen Skin Aqua Tone Up UV ini sebab ia dalam bekas 80g. Agak murah juga lah kot harganya. Sekitar RM65 lebih. Gigih nak habiskan satu bekas ini. Berbulan lamanya. Aku dah lah cepat bosan. Walaupun produk bagus, tapi bosan juga kalau pakai benda sama setiap hari untuk berbulan lamanya. Ish ish ish ish

Apapun, ia merupakan antara produk yang aku rasa terbaik dan sesuai dengan kulit muka aku. Benar-benar sama seperti apa yang influencer popular media sosial katakan.

Baca: 1001 I Miss You Quote for Him and Her

Ingredients

Water, Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butylene Glycol, Diphenylsiloxy Phenyl Trimethicone, Titanium Dioxide, Polysorbate 60, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, BIS-PEG-18 Methyl Ether Dimenthyl Silane, Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methophenyl Triazine, Acrylates Copolymer, Synthetic Fluorphlogopite, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, Ammonium Acryloydimenthytaurate/VP Copolymer, Silica, PEG-12 Dimethicone, Polystyrene, Polyvinyl Alcochol, Disodium EDTA, Xanthan Gum, Alumina, Fragrance, BHT, Polyglyceryl-2 Triisostearate, RED 30, CL 73360, Tin Oxide, Blue 1, CI 42090, Sodium Hyaluronate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Hydrolyzed Prunus Domestica, Passiflora Edulis Fruit Extract, Rosa Roxburghii Fruit Extract.

Apa yang seronok lagi mengenai produk ini adalah, ia tidak memedihkan mata. Kemudian, senang nak cuci. Aku memang cuci muka dengan menggunakan pencuci biasa di pejabat. Tapi kekadang kalau lupa dan nak cepat, aku cuci muka dengan menggunakan air biasa. Ehhh boleh cuci dengan bersih juga. Berbeza dengan sunscreen sebelum ini yang memang wajib perlu cuci dengan menggunakan pencuci muka. Senang nak ambil wudhuk.

Review Selepas Lebih 3 Bulan Guna Hada Labo Cleansing Oil

Selepas menggunakan Cleansing Oil jenama Simple, aku bertukar angin mencuba Cleansing Oil jenama Hado Labo. Sebab nampak macam popular je. Teringin juga kenapa produk ini popular dan mendapat reaksi positif dikalangan warganet. Aku beli Hado Labo Cleansing Oil ini di Guardian pada harga sekitar RM55. Memang harga pasaran sekitar harga itu – more or less.

Baca: Perlukah – Cara Double Cleansing Yang Betul

Aku hanya pakai apabila ada menggunakan sunscreen atau mask. Katanya perlu untuk memastikan kulit wajah betul betul bersih. Pernah juga satu ketika aku tak pakai cleansing oil ini. Habis naik jerawat di muka. Sebab pakai sunscreen tapi menggunakan pencuci muka Cetaphil je hahaha. Pengsan.

Pakai sehari sekali. Memang lambat habis ler 200ml itu kan. Sampai la ni rasanya baru pakai separuh botol. Aku rasa, hujung tahun ini baru habislah kot. Apapun, aku puas hati dengan cleansing oil jenama ini. Kelihatan lebih elok dan melmbab kulit berbanding jenama aku pakai sebelum ini. Mungkin sebab cleansing oil ini menggunakan Hyaluronic Acid yang memang sangat berkesan untuk melembabkan kulit.

Falling love betul dengan Hyaluronic Acid sejak aku pakai Hyaluronic Acid jenama The Ordinary. Betul-betul melembabkan kulit muka. Tak perlu pakai apa sekalipun, kulit masih terasa lembab.

Jenis packaging / botol pun mesra pengguna. Nak cuci pun mudah. Kalau tak jumpa jenama lain untuk dicuba, maunya aku beli cleansing oil jenama ini lagi nanti haha.


Formulated with high purity Olive Oil to deep clean and gently remove dirt, ecessive oil and stubborn makeup instantly, high cleaning ability even for water-proof mascara, gentle to your delicate wyw area and eye lashes, enhanced with super hyaluronic acid to intensely hydrate and maintain skin’s moisture balance leaving skin feeling soft & smooth, it is water-soluble, does not leave unpleasant greasy feeling.

Baca: Wishes on Birthday – With Sweet Image

Directions
Keep your hands and face dry, pump sufficient cleansing oil onto your palm and gently massage onto your face and eye area, wet face to emulsify cleansing oil, rinse thoroughly with water.

Ingredients
Water,Butylene Glycol, Sodium Myristoyl Glutamate, Sorbitol, Sodium Methyl Cocyl Taurate,Sodium Lauroyl Glutamte, Cocomide DEA, Myristic Acid,Glyceryl Stearate, Sodium Chloride, Lauric Acid,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyglyceryl-2 Isostearate, Polyquaternium-7, Methylparaben, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydroxypropyltrionium Hyaluronate.

Toner Acwell Licorice pH Balancing Cleansing

Stok Acwell Licorice pH Balancing Cleansing Toner sudah habis. Untuk kegunaan pejabat dok minta ehsan rakan sepejabat. Seriau sebab dok habis cepat sangat hahaha. Kami satu pejabat pakai Toner Acwell ini. Hasil daripada testimoni dan cadangan daripada Ismeet. Pengsan

Hajat dihati nak juga mencuba jenama lain. Tapi, nanti dahulu. Sebab kulit muka kelihatan sudah serasi dengan toner jenama Acwell ini. Kita tangguhkan dahulu hajat.

Oleh kerana dok cepat sangat habis guna botol 150 ml, aku pun terus beli botol yang berisipadu 300ml. Boleh lah pakai lama sedikit. Harga pun sekitar RM71 sahaja berbanding 150ml yang berharga sekitar RM40 lebih.

Nak penggunaan yang lebih optimum, aku guna kapas. Dok tepek-tepek tiap pagi dan malam. Dok sama sama pakai produk yang sama di pejabat ini senang. Habis je stok, boleh kongsi minta sikit atau sama sama beli untuk restock.

Testomoni produk pun boleh dapat dengan mudah. Sebab kami saling tengok keberkesanan sesuatu produk yang digunakan. Kalau dia pakai OK, bolehlah rakan yang lain mencuba sedikit. Kot OK juga, boleh beli dan guna juga hahaha.

Sudah 4 atau 5 botol pakai toner jenama ini. Tak ingat sebab banyak sangat hahaha. Setakat ini, toner je yang tak bertukar jenama. Teringin juga nak pakai sunscreen jenama Acwell ini. Orang kata OK. Insyaallah next time boleh pakai. Tunggu yang sedia ada habis dahulu.

Update: Best Moisturizer for Combination Skin Malaysia

Update: Best Moisturizer for Combination Skin Malaysia

Hado Labo Premium Whitening Water Cream

Perfect combination of Brightening + Hydration to provide visibly brighter, bouncier skin and a more youthful glow. Leaving your skin looking visibly bright, radiant and moisturized all day long. It is pH balanced, free of fragrance and mineral oil. Lightweight water-cream texture

Directions: Use twice a day. Take sufficient amount and apply evenly on face & neck. Gently massage and pat to allow absorption into the skin


Neutrogena Hydro Boost Water Gel

This oil-free moisturizer contains Hyaluronic Acid, a hydrator found naturally in the skin, which attracts moisture and locks it in. Work to help keep skin feeling hydrated. This formula leaves skin more supple and smooth. 100% alcohol free.

Directions: Apply evenly to face and neck after cleansing and toning every day.


Update: Best Moisturizer for Combination Skin Malaysia

Cosrx Honey Ceramide Full Moisture Cream

The key ingredients is manuka honey extract & ceramide as . Effective for moisturizing, refreshing, hydrating and radiance. Fast absorbed and not so sticky. A good moisturizer but quite heavy for some people.

Directions: Take a proper amount of cream on your palm and gently pat on your face for absorption. Use as the last skin care mainly around the affected area where skin is super dried or easily irritated. Gently spread and massage over the face.

Read: What We Should Know About Discovery Park Cyberjaya


Update: Best Moisturizer for Combination Skin Malaysia

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA

A natural skin hydrator. Natural Moisturizing Factors (NMF) are made up of multiple amino acids, fatty acids, triglycerides, urea, ceramides, phospholipids, glycerin, saccharides, sodium PCA, hyaluronic acid and many other compounds that are naturally present in the skin. Lightweight and helps with the dry spots on your face.

Directions: Apply after serums as needed for effective surface hydration.


Always Be Pure Forest Therapy Ultra Calming Cream

This cream protects and soothes specially for sensitive skin while delivers deep and long-lasting moisturizing. It is a cool watery-type cream that absorbs into skin immediately without stickiness. Recommended for all whom concerned about excessive sebum, keep water and oil balance. Aims to make your skin feel fresh and cool. It can be used as day or night cream.

Directions: After toning and serum, take moderate amount of this cream and gently spread onto the face. massage to allow full absorption.


Update: Best Moisturizer for Combination Skin Malaysia

Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator

A refreshing gel-cream that provides an instant moisture boost. Activated aloe water helps skin create its own internal water source to continually rehydrate itself. It then locks in all that moisture for an endlessly plump, dewy, healthy-looking glow. Bursting with hyaluronic acid, nature’s perfect moisture magnet, it works non-stop for up to 72 hours, even after washing your face.

Directions: Use anytime skin needs a moisture boost, under or over makeup, or as a five-minute mask.

Read: Loreal Pure Clay Mask Anti Pores Review Malaysia


Origins Ginzing Oil-Free Energy-Boosting Gel Moisturizer

Delivers 72-hours of oil-free hydration as it revs up skin’s natural radiance for a wide-awake look. Recommended for normal, dry, oily, combination and sensitive skin. The key ingredient is Caffeine From Coffee, Ginseng, Hydra Hug Technology. Your skin snaps out of its slumber and looks fully recharged.

Directions: Apply after serum. Use liberally to skin day & night as a daily moisturizer or as needed.


Update: Best Moisturizer for Combination Skin Malaysia

Neutrogena Oil-Free Moisture-Combination Skin

Oil free, lightweight, dual-action formula moisturizes dry areas while it controls oily shine, leaving you with softer, smoother skin and a natural matte finish that lasts all day. Good product if you are acne-prone. Nice grapefruit scent, fairly moisturizing but definitely not greasy. Skin felt very comfortable afterward and makeup goes on well on top of it.

Directions: Use 1 pump and apply all over face and neck. Use morning and night, alone or under makeup.


best moisturizer for combination skin drugstore, moisturizer untuk combination skin,neutrogena oil-free moisturizer combination skin review malaysia,ceramide moisturizer malaysia,best drugstore products for combination skin,origins ginzing moisturizer review malaysia,best light moisturiser for combination skin,best moisturizer for combination skin dermatologist recommended,skincare for oily skin malaysia,best face moisturizer for combination oily skin,neutrogena moisturizer,
clinique moisturizer review malaysia,

The Ordinary Serum – Beza Niacinamide dan Alpha Arbutin

Berdasarkan kepada pembacaan dan review di internet, ramai yang keliru (termasuk aku) antara fungsi Niacinamide dan Alpha Arbutin. Kawan-kawan sepejabat lah yang dok bertanya. Mana satu yang terbaik bla bla bla bla. Seriau mahu menjawab sebab risau salah fakta.

Baca: Produk The Ordinary Serum Popular Di Malaysia

Ada orang pakai satu produk ini sahaja dan ada orang yang pakai kedua-duanya. Samaada satu pada waktu siang dan satu lagi pada waktu malam. Namun, ada juga orang yang buat review, diorang campur (Niacinamide + Alpa Arbutin) pada satu masa.

Pada akhirnya, kesemuanya bergantung kepada kesesuaian kulit muka masing-masing terhadap produk The Ordinary serta kandungannya.

Jadi, solusinya, kita coretkan nota dalam blog ini. Pada sesiapa yang bertanya, bagi je link ini.

The Ordinary Serum - Beza Niacinamide dan Alpha Arbutin

The Ordinary Niacinamide

  • Reduce blemishes and congestion, brightening, balance sebum
  • Membantu stabilkan penghasilan minyak pada kulit muka
  • Membantu mencerahkan kulit wajah, mengecilkan pori-pori
  • Digalakkan untuk mereka yang mempunyai masalah kulit muka berjerawat dan berminyak
  • Harga sekitar RM50

Baca: Wishes Happy Birthday and Messages Online

The Ordinary Serum - Beza Niacinamide dan Alpha Arbutin

The Ordinary Alpha Arbutin

  • Reduce dark spots, pigmentation and dark acne scars
  • Baik dalam membantu menghilangkan kesan parut jerawat hitam.
  • Ramai kata, ini adalah killer produk oleh The Ordinary.
  • Mencerah dan melembapkan kulit
  • Harga sekitar RM60

Produk The Ordinary Serum Popular di Malaysia

Carian The Ordinary Serum Popular di Malaysia

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 

Merupakan serum yang mempunyai tekstur yang agak ringan dan cair. Membantu menjadikan tona kulit muka lebih sekata. Sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah kulit kusam dan kulit kering juga. Ramai juga yang menyatakan produk ini juga berkesan untuk mencerahkan kulit muka.

Juga dikenali sebagai Vitamin B3 yang mengandungi komposisi bahan aktif antioksidan yang tinggi.

Baca: The Ordinary Niacinamide Malaysia Review

Cara Penggunaan

Sapukan pada seluruh wajah pada waktu pagi dan malam (sebelum penggunaan krim yang lebih berat)

The Ordinary Niacinamide Ingredients

Aqua (Water), Niacinamide, Pentylene Glycol, Zinc PCA, Dimethyl Isosorbide, Tamarindus Indica Seed Gum, Xanthan gum, Isoceteth-20, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.


Carian The Ordinary Serum Popular di Malaysia

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA

Membantu mengurangkan masalah pigmentasi. Kesannya lebih baik berbandi Arbutin dan Beta Arbutin. Punya tekstur yang agak melekit berbanding serum Niacinamide. Kulit menjadi lembab, lebih lembut dan licin. Boleh juga digunakan untuk masalah jerawat

Baca: The Ordinary Alpha Arbutin Review Malaysia

Cara Penggunaan

Sapukan pada seluruh wajah pada waktu pagi dan malam. Jika anda muka menggunakan serum ini, pastikan anda menggunakan sunsreen pada waktu siang.

The Ordinary Alpha Arbutin Ingredients

Aqua (Water), Alpha-Arbutin, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Propanediol, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Lactic Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.


The Ordinary Buffer

Merupakan  peptide serum multi teknologi. Serum yang mengandungi antioksidan ini bermanfaat untuk menutisi kulit, melembab dan lembut. Mengikut testimoni umum, produk ini juga mencerah dan membantu memperbaiki tekstur kulit.

Cara Penggunaan

Sapukan pada seluruh wajah pada waktu pagi dan malam selepas rutin mencuci muka. Use only as directed on unbroken skin

The Ordinary Buffet Ingredients

Aqua (Water), Glycerin, Lactococcus Ferment Lysate, Acetyl Hexapeptide-8, Pentapeptide-18, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Acetylarginyltryptophyl Diphenylglycine, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Arginine, Aspartic Acid, Trehalose, Fructose, Glucose, Maltose, Urea, Sodium PCA, PCA, Sodium Lactate, Citric Acid, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Carbomer, Polysorbate 20, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ethoxydiglycol, Sodium Benzoate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Baca: Romantic Wish for Birthday – Husband and Boyfriend


Carian The Ordinary Serum Popular di Malaysia

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Antara kelebihan Hyaluronic Acid ini adalah, ia mampu memberikan kelembapan sama seperti 6 liter air. Kata kunci utama bagi Hyaluronic Acid ini ialah ia bersifat melembap. Jadi, produk ini sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering. Hyaluronic Acid ini merupakan antara bahan penting untuk anti-oksidan / anti-aging.

Cara Penggunaan

Sapukan pada seluruh wajah pada waktu pagi dan malam. Use only as directed on unbroken skin. Patch testing prior to use is advised. 

Baca: The Ordinary Hyaluronic Acid Review Malaysia

The Ordinary Hyaluronic Acid Ingredients

Aqua (Water), Sodium Hyaluronate, Pentylene Glycol, Propanediol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Panthenol, Ahnfeltia Concinna Extract, Glycerin, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Citric Acid, Isoceteth-20, Ethoxydiglycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.


The Ordinary Vitamic C Suspension 23% + HA Spheres 2%

A Water-Free, Silicone-Free Stable Suspension. Semua sedia maklum akan manfaat Vitamin C yang mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi. Ia membantu mencerah, masalah tona kulit tidak sekata dan mengurangkan tanda-tanda aging. Orang kata, ini merupakan antara killer produk jenama The Ordinary.

Untuk lebih UP lagi, boleh cuba The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone

Cara Penggunaan

Sapukan pada seluruh wajah pada waktu pagi dan malam. Akan tetapi, lebih digalakkan untuk menggunakannya pada waktu malam. Patch testing prior to use is advised. 

The Ordinary Vitamin C Ingredients

Ascorbic Acid, Squalane, Isodecyl Neopentanoate, Isononyl Isononanoate, Coconut Alkanes, Ethylene/Propylene/Styrene Copolymer, Ethylhexyl Palmitate, Silica Dimethyl Silylate, Sodium Hyaluronate, Glucomannan, Coco-Caprylate/Caprate, Butylene/Ethylene/Styrene Copolymer, Acrylates/Ethylhexyl Acrylate Crosspolymer, Trihydroxystearin, BHT.


The Ordinary Retinol 2% Emulsion

Produk retinol bagi jenama ini mempunyai 6 kategori mengikut kesesuaian dan keperluan masing-masing:-

  • Granactive Retinoid 2% Emulsion (Moderate Strength, No Irritation)
  • Granactive Retinoid 2% in Squalane (Moderate Strength, No Irritation)
  • Granactive Retinoid 5% in Squalane (High Strength, No to Low Irritation)
  • Retinol 0.2% in Squalane (Low Strength, Moderate Irritation)
  • Retinol 0.5% in Squalane (Moderate Strength, High Irritation)
  • Retinol 1% in Squalane (High Strength, Very High Irritation)

Namun, yang paling popular adalah The Ordinary Retinol 2% Emulsion. Sebelum ini, ia dikenali sebagai The Ordinary Advanced Retinoid 2%. Mengandungi 2 jenis retinoid yang dapat membantu mencegah tanda-tanda penuaan serta berfungsi dengan lebih baik tanpa menyebabkan iritasi.

Cara Penggunaan

Gunakan pada kuantiti yang sedikit sahaja pada waktu malam. Jangan gunakan retinoid lain dan gunakan sunscreen pada waktu siang.

The Ordinary Retinol Ingredients

Aqua (Water), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethyl Linoleate, Propanediol, Dimethyl Isosorbide, Cetearyl Isononanoate, Bisabolol, Hydroxypinacolone Retinoate, Retinol, Tasmannia Lanceolata Fruit/Leaf Extract, Inulin Lauryl Carbamate, Glyceryl Stearate, Ceteareth-12, Ceteareth-20, Cetearyl Alcohol, Carrageenan, Xanthan Gum, Acacia Senegal Gum, Cetyl Palmitate, Sucrose Laurate, Polysorbate 20, Isoceteth-20, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hydroxymethoxyphenyl Decanone, Behentrimonium Chloride, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Disodium EDTA, Dehydroacetic Acid, Benzoic Acid, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.


The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG

Reduces Appearance of Eye Contour Pigmentation and of Puffiness. Dengan kata lain, ia merupakan eye serum yang dapat mengurangi pigmen dan kantung mata

Cara Penggunaan

Sapukan pada kuantiti yang sedikit pada kontur mata pada waktu pagi dan malam. Use only as directed on unbroken skin. Patch testing prior to use is advised.

Ingredients

Aqua (Water), Caffeine, Maltodextrin, Glycerin, Propanediol, Epigallocatechin Gallatyl Glucoside, Gallyl Glucoside, Hyaluronic Acid, Oxidized Glutathione, Melanin, Glycine Soja (Soybean) Seed Extract, Urea, Pentylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Polyacrylate Crosspolymer-6, Xanthan gum, Lactic Acid, Dehydroacetic Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Propyl Gallate, Dimethyl Isosorbide, Benzyl Alcohol, 1,2-Hexanediol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.


The Ordinary Salicylic Acid Serum

Ia berfungsi dengan membantu membuatkan kulit lebih lembut dan membuang sel kulit mati. Salicylic acid juga membantu membersihkan pori-pori yang tersumbat dan mengurangkan penghasilan minyak berlebih di wajah yang sering menyebabkan pori-pori tersumbat. The Ordinary mengeluarkan 2 jenis produk berasaskan Salicylic Acid iaitu:-

Salicylic Acid 2% Masque – punya pH 3.2 hingga 4.5

Formulated to target lackluster tone and textural irregularities. Bukan untuk kulit sensitif. Gunakan sekali atau dua kali sahaja seminggu pada kulit kering. Jangan guna pada kulit yang sedang basah. Biarkan selama 10 minit dan bilas dengan air suam / bersih.

Salicylic Acid 2% Solution – punya pH 3.2 hingga 4.0

Gunakan pada waktu pagi dan malam. Patch testing prior to use is advised:

Apply product to a small area once a day for three days to test if you are sensitive to this product. Start with one application daily. If dryness or peeling occurs reduce application to once a day or every other day. If you develop severe irritation, hives, swelling of eyes and mouth, blistering, or difficulty breathing, rinse off, cease use and consult a physician right away.

This product contains a beta hydroxy acid (BHA). It may increase your skin’s sensitivity to the sun and particularly the possibility of sunburn. Use a sunscreen and limit sun exposure while using this product and for a week afterwards.