SINGGAH SEBENTAR KE TASIK CHINI RESORT PAHANG

image

Atas urusan separa rasmi, aku pergi menyinggah sebentar di Tasik Chini Resort. Ada sedikit urusan di pusat penyelidikan di sana 🙂 katanya. Aku suka pergi tempat tempat yang ala ala berhutan dan lain daripada yang lain. Asyik dok menghadap manusia manusia kaya je, bosan plak kan. Baik aku menghadap flora dan fauna plak. Rasa nyaman, tenang dan aman je rasanya.

Syukurlah.

image

Perjalanan yang terasa lama yang amat untuk datang ke sini. Banyak kali jugak menguap dan tengok jam. Aiiiiii, lama benor drive dah nie. Tak sampai sampai jugak. Pengsan.

Aku sebenarnya sedikit hairan, bukan ke Tasik Chini ini diiktiraf oleh UNESCO akan fungsi ekosistemnya? Awat kurang dimajukan untuk tujuan penyelidikan dan pembelajaran? Simply not look like Tasik Kenyir di Terengganu. Not sure apa yang dibuat oleh Gomen Negeri dan NRE.

image

image

Alah, semua resort konsepnya lebih kurang sama je pun.

image

image

Bilik bilik chalet diorang semuanya menghadap tasik. So sweet kalau pergi bebulan madu kat sini. Yummy yummy hahahaha.

image

Hijau dan tenang je kan suasana dan pemandangannya. Kawasan yang kurang capaian internet U Mobile nya 🙂 Tapi Celcom agak kuat kat sini – EDGE.

image

image

image

Kalau bawa anak anak pun OK gak nie. Bagi anak anak enjoy dengan alam semulajadi. Eh, buat aku rindu nak pergi Zoo la plak. Aku selalu pergi Melaka. Tapi tak berkesempatan nak jalan jalan kat sana – Zoo, Taman Buaya etc. I wish one day 🙂

Published by

Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI