BERAS JEPUN

Sebelum ini aku ada buat entry mengenai Beras Jepun. Biasalah, budak jakon cam aku ini memang suka buat benda pelik pelik. Pantang tengok..rasa teringin itu pasti ada. Ahaks.

Aku memang suka makan sushi ini. Dahulu memang selalu yang amat selalu r aku pergi makan sushi dengan Su di Jusco Skudai atau mana mana tempat yang ada Sushi King. Kenapa? Cz aku feel sihat dan selesa memakannya. Lagi lagi minum air teh hijaunya. Pure OK.

Tak sangka pula malam ini aku ada mood nak masak beras daripada jepun yang memang khas untuk membuat sushi ini. Katanya. . . Aku tak plan pun nak buat sushi. Saja masak camne kejadian asalnya. Tak sangka pula akh berjaya haha. Senang je kot. Sesiapa boleh buat.

image
Beras Sushi

Bau harumnya unik + sedikit melekit cz myb berkanji kot + strukturnya bulat bulat. Boleh jadi nasi ini juga dibuat untuk nasi kepal…macam apa yang dipaparkan di drama / anime jepun di TV. Sweet

Sesuatu yg lebih aku genggam disitu

Published by

Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI