PERTAMA KALI KE KUALA TERANGGANU

image

Gigih pepagi buta pergi ke Airport Subang. Nasib baik booking ticket lebih awal berbanding bos. Syukurlah cz perjalanan pergi aku ini selamat.

Issshhh, buat pertama kalinya aku rasa takut, gayat dan berdebar yang amat tatkala dalam kapal terbang. Bergegar sokmo kat atas tu. Tak tahulah masalah kapal terbang itu atau pilot.

image

Semoga program 2 hari 1 malam kami di Terengganu ini berjalan dengan lancar.

image

Sesambil tunggu bos sampai, kami lepak di TH Hotel dahulu. Lapar sebenarnya nie. Aiii, dok menanti diorang offer makan tengahari kat somewhere yang sedap. Datang Terengganu kene makan makanan Terengganu.

MASJID ULUL ALBAB SEBERANG JERTIH

230597_476144859109116_1289623669_n

 

Terengganu memang terkenal dengan senibina masjidnya yang gah / cantik / unik / penuh dengan ciri ciri kemelayuan. Seni ukir kemelayuaannya memang hebat dan unik.

Khabarnya Masjid Ulul Albab ini juga dikenali sebagai masjid kayu. Aku diberitahu bahawa, masjid ini dibina dengan menggunakan kayu cengal. HEBAT!

Continue reading MASJID ULUL ALBAB SEBERANG JERTIH

JOM MEMANCING

Hari ini aku sangat sangat bengang dengan office aku yang kelam kelibut ini. Aiiii… Bila la application aku akan dapat. Rasa macam nak blah je cepat cepat. Naik menyampah pula aku dengan semua perkara annoying ini. Putar belit alam betul… 🙂 lucu

Apapun, abaikan mereka.

Aku merancang untuk pergi jalan jalan ke Tasik Kenyir, Terengganu yg juga merupakan sebuah empangan yang mempunyai keluasan 260 000 hektar. Aku tak pasti apa pandangan orang sini atau orang luar terhadap tempat ini. Tapi bagi aku, tempat ini macam OK je. Lagipun, macam tau tau je kan aku berminat untuk buat research pasal Tasik Kenyir ini. Tup tup akhbar Kosmo buat rencana pasal tempat ini. Kira OK lah tu 🙂

Continue reading JOM MEMANCING

TANJUNG JARA BEACH RESORT – PART 2

Hari ke-2 di bumi dungun. Kami bernasib baik kerana aku punya kenalan di sini. Jadi kami dapat tajaan makan nasi dagang dan satar percuma. Nyum Nyum dan yang penting mereka suka dengan nasi dagang itu. Oh, bagi aku biasa sahaja rasanya sebab memang aku biasa dengan makanan ini dahulu. So, memang sedap resipi nasi dagang arwah En Ali. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-Fatihah