ITALI – MILAN, FLORENCE, VENICE, PISA, VATICAN CITY DAN ROME

ItalianFlag

Disember 2014 – akhirnya aku berkesempatan untuk menyambung sedikit demi sedikit entry pengalaman aku bercuti di Itali. Percutian selama 8 hari 5 malam ( 25 Mei hingga 1 Jun 2014). Jarak masa perjalanan ialah lebih kurang 15 jam macam tu ( lebih kurang). Kami pergi ke Itali secara berpakej lebih kurang RM6650 seorang ( All in One ).

Ini adalah tempat-tempat yang kami lawati : Milan – Florence – Venice – Pisa – Vatican City – Rome.

Entry ini akan mengumpulan segala post aku mengenai itali. Take time jugak nak habiskan. Yelah kan, nama pun 8 hari 5 malam. mahu sebulan nak habiskan agaknya. Harapnya habis sebelum 2015. Pertengahan tahun depan plannya nak ke England + France pulak. Jenuh pulak nak buat entry double.

Apapun, berjuta kali ingin aku ucapkan kepada my bos yang telah mengheret aku bercuti dengan dia. Kalau dia tak ajak, sampai bila pun aku tak akan pergi ke sana hahahahahaha. Pengsan sejuta kali jua.

  1. Persediaan ke Itali
  2. Bahasa Itali
  3. Itali aku Datang
  4. Pertama Kali Naik Qatar Airway
  5. Kuala Lumpur ke Milan
  6. Airport Milan, Itali
  7. Naik Teksi di Milan Itali
  8. Singgah di Rumah Apartment di Milan
  9. Pusat bandar milan
  10. Sarravalle Designer Outlet
  11. Beli apa di Sarravalle 
  12. Hujan di Itali
  13. Stadium Bola Sepak AC Milan
  14. Galleria Vittorio Emanuele 2
  15. Suasana petang di Milan
  16. Makan malam di Milan Itali
  17. Piazza Del Duomo Milan
  18. NH Hotel Milan
  19. Sarapan Hotel di Milan
  20. …..
  21. …..