Sedapnya Nasi Kukus di Romlah HB Resources Putrajaya

Sejak tidak tinggal dan bekerja di Putrajaya nie, aku memang jarang datang bertandang ke sini. Kita sudah jadi orang KeyEL katanya hahaha. Nasib baik ada teman-teman gomen yang masih bekerja di Putrajaya. Kalau tidak, memang tidak jejak langsung lah.

Sumber: FB Papan Tanda Kedai

Ohhh kita nak cerita tadi menyinggah makan tengahari di Restoran Romlah HB Resources yang terletak di Presint 8, Putrajaya. Aku lebih baru balik outstation Sarawak. Letih dan lapar. Diorang yang bawa makan kat sini. Katanya nasi kukus disini sedap.

Nasi Kukus Ayam Dara

Aku ambil Nasi Kukus Ayam Berempah. Kawan pula ambil Nasi Kukus Ayam Dara. Harga kedua-duanya berbeza. Aku pun tak tahu definasi ayam dara dengan ayam biasa tu macam mana.

Wowww, memang sedap rasanya. Rasanya sesedap mulut mengunyah. Kuahnya pekat, rasa pedasnya just nice, ayamnya lembut dan nasinya pun sedap.

Teh Ais

Tengok meja sebelah order Teh Ais macam sedap je kelihatannya. Jadi, aku pun ikut order air yang sama. Memang sedap. Warnanya pekat dan menyelerakan. Tak manis sangat. Jadi, memang sesuai dengan citarasa aku.

Kalau tak silap, harga Nasi Kukus Ayam Dara ialah RM9

Restoran Romlah HB Resouces ini terletak di Presint 8, Putrajaya. Kiri kanan kedai makan. Memang sesuai untuk dijadikan tempat lepak makan. Cuba masalah parking je lah. Tak tahu apa pihak berkuasa tempatan punya perancangan. Buat bangunan kedai, tapi tempat parking terhad.

Selain menu Nasi Kukus yang kelihatan signature dish diorang, mereka pun ada sediakan menu lauk campur lain dan masakan panas. Dibuka setiap hari seawal pagi sampai malam. Hujung minggu pun diorang buka cuma katanya tutup awal.

 

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *