Review Selepas Lebih 3 Bulan Guna Hada Labo Cleansing Oil

Selepas menggunakan Cleansing Oil jenama Simple, aku bertukar angin mencuba Cleansing Oil jenama Hado Labo. Sebab nampak macam popular je. Teringin juga kenapa produk ini popular dan mendapat reaksi positif dikalangan warganet. Aku beli Hado Labo Cleansing Oil ini di Guardian pada harga sekitar RM55. Memang harga pasaran sekitar harga itu – more or less.

Baca: Perlukah – Cara Double Cleansing Yang Betul

Aku hanya pakai apabila ada menggunakan sunscreen atau mask. Katanya perlu untuk memastikan kulit wajah betul betul bersih. Pernah juga satu ketika aku tak pakai cleansing oil ini. Habis naik jerawat di muka. Sebab pakai sunscreen tapi menggunakan pencuci muka Cetaphil je hahaha. Pengsan.

Pakai sehari sekali. Memang lambat habis ler 200ml itu kan. Sampai la ni rasanya baru pakai separuh botol. Aku rasa, hujung tahun ini baru habislah kot. Apapun, aku puas hati dengan cleansing oil jenama ini. Kelihatan lebih elok dan melmbab kulit berbanding jenama aku pakai sebelum ini. Mungkin sebab cleansing oil ini menggunakan Hyaluronic Acid yang memang sangat berkesan untuk melembabkan kulit.

Falling love betul dengan Hyaluronic Acid sejak aku pakai Hyaluronic Acid jenama The Ordinary. Betul-betul melembabkan kulit muka. Tak perlu pakai apa sekalipun, kulit masih terasa lembab.

Jenis packaging / botol pun mesra pengguna. Nak cuci pun mudah. Kalau tak jumpa jenama lain untuk dicuba, maunya aku beli cleansing oil jenama ini lagi nanti haha.


Formulated with high purity Olive Oil to deep clean and gently remove dirt, ecessive oil and stubborn makeup instantly, high cleaning ability even for water-proof mascara, gentle to your delicate wyw area and eye lashes, enhanced with super hyaluronic acid to intensely hydrate and maintain skin’s moisture balance leaving skin feeling soft & smooth, it is water-soluble, does not leave unpleasant greasy feeling.

Baca: Wishes on Birthday – With Sweet Image

Directions
Keep your hands and face dry, pump sufficient cleansing oil onto your palm and gently massage onto your face and eye area, wet face to emulsify cleansing oil, rinse thoroughly with water.

Ingredients
Water,Butylene Glycol, Sodium Myristoyl Glutamate, Sorbitol, Sodium Methyl Cocyl Taurate,Sodium Lauroyl Glutamte, Cocomide DEA, Myristic Acid,Glyceryl Stearate, Sodium Chloride, Lauric Acid,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyglyceryl-2 Isostearate, Polyquaternium-7, Methylparaben, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydroxypropyltrionium Hyaluronate.

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *