PERSPEKTIF GENERASI Y TERHADAP MEDIA BARU – PENGARANG KOSMO

image

Hari ini aku rasa macam dah dapat baca ‘ciri ciri’ dan penampilan seseorang yang hidup dalam ‘dunia’ kewartawanan / media. Nampak sepesen je cara diorang huhu. Simple, sempoi dan sederhana.

Nama pun pengarang / wartawan / orang media, aku yakin dan percaya diorang nie banyak membaca. Setiap tutur kata dan pengucapan yang dituturkan memang lain daripada yang lain. Im not sure wartawan / orang media yang lain cz aku kenal yang otai otai je hahaha. Pengsan.

Penceramah untuk sesi 4 untuk media workshop ini ialah Encik Baharom Mahusin ( Pengarang Kosmo ). Tajuknya ialah Media Baru : Perspektif Generasi Y. Orang yang diklasifikasikan sebagai Generasi Y ialah orang yang lahir selepas tahun 1983 dan keatas. Im not sure apa klasifikasi untuk generasi X atau Z. Pusing pusing, macam tu je kot.

Dikatakan, majoriti penduduk Malaysia ialah generasi Y. Imprezzz jap. Betul lah tu kot. Memang kerajaan sedia ada perlu untuk ‘tackle’ betul betul generasi ini ( termasuk aku ) if let say diorang benar benar nak terus memerintah. Kalau sekadar acuh tak acuh atau silap langkah / strategi memang susah -PRU ke 14.

Published by

Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI