NUR BOSTAN MUSLIM RESTAURANT

page1

Dimana ada masjid, distu ada komuniti islam dan of cz disitu jugalah terletaknya restoran makanan halal. same goes to Guangta Street ini. Aku tengok, ada kedai jual daging mentah halal, restoran makanan halal dan kedai jual barangan halal. Sebaik sahaja selesai solat isyak di Masjid yang diasaskan oleh bapa saudara nabi ini, kami singgah makan di Nur Bostan Muslim Restaurant yang terletak betul betul berhadapan dengan masjid ini. Caya lah. Aku memang lama tak makan nasi nie. Rindu yang amat huhu.

page4

Suasana di restoran makanan halal ini tidak jauh berbeza dengan restoran makanan arab yang ada di Malaysia. Aku tengok, rupa paras dan keadaan persekitaran restoran ini, diorang ini macam suku kaum Uighur

page2 page3

Kami Order Uighur Rice, Chicken Fried Rice, Sup ayam, Small MutonChop Kebab, Air Jus (Dalam Tin) dan juga Terung masak masam manis. Gitew

page5 page6 page7

OMG, Aku terlupa plak yang bangsa Uighur ini lebih kurang bangsa arab. Memang makan dalam amount yang banyak. Sedih dan jenuh kitorang nak habiskan satu persatu hahaha. Pengsan.

Apapun, ini adalah pengalaman berharga cz kami dapat makan masakan orang Uighur yang original punya. Tak perlu gigih nak cari kat Malaysia.

page8

Yang lucunya, time kami sedang dok masyuk makan, tetiba beberapa orang berbangsa arab datang ( 4 orang rasanya ). Pastu boleh pulak diorang bawa daging mentah, salad etc untuk dimasak di restoran tu. Siap masuk dapur dan masak sekali tu. hebat hebat. Owner tu nampak tak puas hati pun ada jugak hihi. Nak buat macam mana, orang arab ni kaya. Diorang mampu bayar

page9 page10

Total harga untuk makan malam kami pada hari itu ialah CNY118 sahaja ( termasuk sebuku roti untuk dibawa pulang ). Memang puas hati hihi.

Syukurlah cz duduk di negara yang majoritinya islam.

Terima kasih kerana membaca blog mykeledek dot com ini. Subscribe via email (Feedburner)Facebook Fanpage, follow Twitter @denniszillVideo (Youtube) dan  Google +

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *