Malaysia – Assalamualaikum dan Salam Jumaat

Malaysia - Assalamualaikum dan Salam Jumaat

Salam Jumaat Penghulu Segala Hari. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak. – Surah Al Baqarah: 216

Baca: Gambar: Contoh2 Ucapan Waalaikumussalam Aamiin

Tidak ada daya dan kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah.

Malaysia - Assalamualaikum dan Salam Jumaat

Tidak seorang muslim yang mati pada hari jumaat atau pun malam jumaat, melainkan diselamatkan Allah swt daripada fitnah kubur – Hadis Riwayat Tarmizi.

Salam Jumaat. Marilah berselawat ke atas Nabi Muhammad saw. Semoga kita mendapat syafaat daripadaNya.

Salam dan selawat ke atas junjungan Nabi Muhammad saw. Ya Allah, limpahkanlah kesejahteraan kepada Nabi Muhammad dan keluarganya.

Keindahan SABAR adalah diiringin dengan SYUKUR.

Apabila kita REDHA pada sesuatu yang mengecewakan hati kita, maka percayalah ALLAH akan menggantikan kekecewaan itu dengan sesuatu yang tidak dijangka.

Malaysia - Assalamualaikum dan Salam Jumaat

Selalu ada harapan bagi mereka yang sering berdoa. Selalu ada jalan bagi mereka yang sering berusaha.

Moga dipermudahkan urusan kita hari ini. Dibukakan pintu rezeki dan segala pintu kebaikan buat kita semua. Aamiin.

Assalamualaikum dan Salam Jumaat Penghulu Segala Hari. Semoga hari jumaat yang penuh keberkatan ini menghadirkan sinar KEBAHAGIAAN untuk kita semua. Insyaallah.

Baca: Kad Ucapan Salam Maal Hijrah Terbaik

Salam Jumaat Penguhulu Segala Hari. Ya Allah, Engkau tunjukkanlah kami kearah kebaikan, pertingkatkan iman kami agar amalan hidup kami sihat dari segi rohani dan jasmani serta menjadi contoh ikutan generasi akan datang.

Malaysia - Assalamualaikum dan Salam Jumaat

Selamat Pagi Jumaat. Ya Allah, dengan rahmatMu, berilah kami kekuatan agar tegar dan diberikan kemudahan untuk setiap kesulitan.

Setulus Hati Semurni Kasih. Ya Allah, lancarkanlah urusanku hari ini. Indahkanlah dengan silaturahim yang baik. Limpahkan dengan rezeki yang berkat.

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI

One thought on “Malaysia – Assalamualaikum dan Salam Jumaat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *