Makan di Restoran Mohd Chan Bandar Baru Bangi

Jumaat lepas, aku pergi makan di Restoran Mohd Chan Bandar Baru Bangi. Kali ketiga kot makan kat sini. Sebelum ini sebab ‘makan besar’. Tapi kali ini aku bawa kawan aku makan disini. Sebab tak tahu makan sedap mana dah nie hahaha.

Banyak berubah dah suasana restoran ini. Kalau tak silap aku, dulu lain… Sudah semakin maju. Selama ini orang yang tolong order. Tapi, kali ini aku tak tahu nak order makan apa. Jadi, belek punya belek, kami order Mee Wantan, Mee Kari Melaka Seafood, Pau Emas dan air minuman citrus.

Aiyoooo pau emas apa yang dapat ini pun aku tak tahu hihi. Kembang diluar tapi isi cenonek haha. Tak terasa isi kuning telur masin itik-nya. Hampa yang amat.

Maka, terpaksalah nanti ke Dolly Dim Sum untuk makan pau seumpama ini.

Aku makan Mee Kari dan kawan aku makan Mee Wantan. OK lah. Boleh tahan sedapnya. Boleh datang sini lagi lain kali dan cuba menunya yang lain pula.

Bagi aku, mee wantan sedap. Terasa kicap cairnya yang menyelerakan itu. Sebab aku suka makan kicap hahahaha.

Alhamdulillah syukur. Kenyang. Habis!!! Boleh dikatakan Restoran Mohd Chan ini antara kedai makan sedap di Bandar Baru Bangi. Nyum Nyum Nyum… especially kalau nak makan dalam kumpulan besar. Menu yang sedap gamaknya.

Published by

Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI