Makan di Gerai Char Kuey Tiow Abang Power Kajang

Port makan baru (sedia ada) waktu petang – Gerai Char Kuew Tiow Abang Power. Makan disini sebab dekat dengan rumah. Signature dish kedai makan ini ialah Char Kuew Tiow dan ikan bakar. Menu goreng-goreng yang lain pun ada. Tidak kurang hebat dan sedap jua.

Tempoh hari, aku order makan Char Kuew Tiow kerang bersekali dengan telur mata. Nyum nyum sedap! Unik sebab tengok gaya, kuah tu macam diorang buat sendiri. Fadil yang dok Penang pun bgtau rasanya lebih kurang Penang mari (cuba lebih kicap katanya). Taste masing-masing hihi.

Aku tak pernah lagi order Kuew Tiow goreng. Mungkin next time boleh cuba order dan rasa. Sebab aku lebih gemar bergoreng berbanding basah.

Licin kami makan. Kalau tak silap, Char Kuew Tiow kerang yang aku order ini hanya RM6 sahaja. Kalau nak ada udang / ketam pula, harga lain. Kalau aku lapar yang amat memang akan order menu up level lagi.

Ini pula nasi goreng cili api. Antara menu nasi goreng kegemaran aku. Pedas berasap dan penuh dengan cili padi hahahaha. Aku tak makan semua pun cili tu. Tapi, entahlah… makan kalau tak ada cili depan mata, tak berasa pedas memang tak puas!

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *