MAKAN DI FLORENCE ITALI

20140528_140130

 

Oh Tuhanku, tekak aku memang very the tekak orang asia + makan nasi. Memang tak boleh hidup dengan makanan ala Itali sangat. Spegeti / pasta etc memang bukan citarasa aku. Tekak aku still mahu rasa rempah ratus, sambal, masam manis dan kepedasan yang nyata.

Mungkin lain kali jika diberi rezeki lagi, aku nak kene bawa sambal segera lebih, mee segera lebih dan apa-apa sahaja menu tempatan yang boleh terus makan.

Hurmmm, kalau nak diikutkan makanan kat sini memang agak mahal + kita hanya boleh ambil yang vegetarian atau makanan laut sahaja. Selain daripada itu memang tak boleh lah kan. Lagi? Kalau nak beli makanan jangan convert kepada duit Malaysia. kalau tak menangis tak berlagu hahahaha.

Apapun, memang syok makan di Itali ini. Konsepnya berbeza dengan apa yang kita lihat di Malaysia. Dengan suhu yang nyaman etc. Wow…memang terbaik.

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI