Makan Apa Untuk Sahur?

Tahun ini, aku berazam untuk tak makan banyak sangat. Sekadar ada dan kenyang sahaja. Beli barang basah pun tak banyak mana. Sengaja sebab nak turunkan berat badan kepada bawah 60kg. Insyaallah.

Sebelum ini, aku akan masak nasi dan lauk pauk untuk juadah sahur. Tapi, tahun ini aku makan bijirin, kurma dan air chia seed je huhu. Hebat tak?

Alhamdulillah, hari pertama ramadan, aku tak alami masalah letih. Biasa-biasa je.  So, kira okay lah body boleh terima huhu.

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *