MAK KUCING DEMAM DAN PUTING SUSU BENGKAK

image

Sejak mak kucing Yang Mulia Ratu Cici Esmidar Gonzales ini beranak sulong, dok sakit sokmo 🙁 Letih nak melayan + teramat risau dengan kesihatan dia. Oh, munhkin kucing jenis parsi semi flat ini memang macam ini kot. Perlu perhatian yang lebih.

Mak kucing tengah demam ni. Suhu badan dia 40.05 darjah celsius. Berat badan dia plak tak meningkat sejak 2 minggu yang lalu. . . 2.4kg. Puting susu dia pun tengah bengkak. Tu yang bawa dia ke Klinik Haiwan Taman Equine Seri Kembangan. Pengsan. . Gigih meredah jem!!

Doktor bagi suntikan untuk pecahkan bengkak pada puting dia + ubat demam. So, dalam beberapa hari ini kene alert dengan puting susu dia. Tengok kalau dah pecah camtu, bawa terus ke klinik untuk dibersihkan. Ala ala jerawat macan tu r gamaknya hihi Lucky anak anak kucing yang 4 ekor tu dah pandai makan sendiri. Huhu. . . Tadi doktor pun ada ajar cara nak bagi makan pil kat kucing. Oh, senang je kalau tahu caranya. Kene guna teknik yang betul hihi.

Kos untuk malam ini RM61

Published by

Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI