Indah – Kata Kata Islamik Cinta Penyejuk Hati

Indah - Kata Kata Islamik Cinta Penyejuk Hati

Kalau kita berani memohon doa dikurniakan Allah kejayaan, jangan mengeluh jika dibebani tanggungjawab yang banyak. Kalau kita berani memohon doa dikurniakan kebahagiaan, jangan mengeluh jika ditimpa ujian. Kerana, Allah makbulkan doa dengan cara-Nya yang istimewa dan Allah selalu memberi lebih daripada apa yang kita minta!

Orang yang pemurah itu dekat dengan Allah, dekat dengan manusia, dekat dengan syurga dan jauh dari neraka. Ya Allah, Jadikanlah kami golongan orang-orang yang dekat dengan-Mu!

Kalau kita terjaga di tengah-tengah malam, ia sebenarnya satu anugerah dari Allah. Allah kirimkan malaikat-Nya mengejutkan kita supaya kita bangun beribadah kepada Allah. Sebagai tanda terima kasih kerana mengejutkan kita, paling malas pun, mintalah apa-apa (berdoa) walau sedikit (meskipun kita masih di tempat tidur) kepada Allah. Kemudian tidurlah.

Indah - Kata Kata Islamik Cinta Penyejuk Hati

Tuhan yang Maha Berkat dan Maha Tinggi turun setiap malam ke langit dunia sewaktu masa berbaki sepertiga malam terakhir dan berfirman;

“Barang siapa yang berdoa kepada-Ku, nescaya Aku perkenankan baginya.
Barang siapa yang meminta kepada-Ku nescaya aku akan memberikan (apa yang dipinta) kepadanya. Barang siapa yang meminta pengampunan daripada-Ku, nescaya Aku akan mengampuninya.” – Hadis riwayat Imam al-Bukhari (1145) dalam Sahih-nya.

Baca: Contoh Bergambar – Waalaikumussalam Selamat Pagi

Mengetuk Pintu Langit. Pintu Langit akan terbuka ketika seorang hamba melangitkan doa-doanya. Dan keajaiban-keajaiban datang sebagai wujud pengabulan-Nya, yang mungkin kita sendiri tidak menyangka dan hampir tidak percaya.

Kamu pernah bertanya padaku; Mengapa aku suka memandang langit malam? Jawabku, kerana aku sangat menyukai bintang. Bintang yang sering menjadi temanku berbicara dan berkongsi segala rasa. Selamat malam dunia dan seluruh isinya!

Jangan simpan seseorang di dalam hati. Hati berbolak-balik sifatnya. Simpanlah di dalam doa. Kerana doa tercatat di langit selamanya.

Energi positif bisa bersumber dari siapa saja, apa saja dan di mana saja. Bukan hanya dari keindahan alam semesta yang Tuhan anugerahkan untuk manusia, tetapi ‘koleksi bulus’ saya juga selalu memberi energi positif kepada kami sekeluarga. Sekaligus – menghantar keberkahan di awal hari yang bakal kami jalani dengan semangat dan perasaan optimis. Selamat pagi semua! Semoga kita menjadi energi positif untuk diri, keluarga dan orang-orang di sekeliling kita.

Indah - Kata Kata Islamik Cinta Penyejuk Hati

Baca: 50 Kata Kata Cinta Islami, Sedih, Terungkap Indah

Cuba lihat ke atas. Langit kita cerah berwarna biru danube. Indah dihiasi awan putih yang menggelantung. Ceria saat kita tertawa bersama. Langit kita hari ini indah berona biru. Setia ada di sana. Menaungi, mendakap dan menghangatkan rasa cinta kita.

Jangan pernah jatuh cinta saat hujan. Kerana ketika esok atau lusa kamu patah hati, kamu pasti terkenang segala peristiwa saat hujan membasahi bumi.

Lalu matahari pun bersembunyi di sebalik awan, perlahan-lahan…Begitulah adat alam. Semuanya tampak serasi! Selamat malam dunia dan seluruh isinya.

Indah – Kata Kata Islamik Cinta Penyejuk Hati Indah – Kata Kata Islamik Cinta Penyejuk Hati

Published by

Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI