GUANGZHOU METRO

page1

 

Welcome to Guangzhou Metro huhu. Bagi aku, sistem pengangkutan awam kat Hong Kong, Shenzen dan Guangzhou ini memang hebat. Sangat memudahkan rakyat biasa dan very the mendahulukan rakyat. Gitew.

page2 page5

Keadaan dan suasana di Guangzhou Metro ini tidaklah sesebuk di Hong Kong. So, layankan sahaja loorrr. Cuma aku agak berhati hati sedikit dengan keadaan disini. Yelah kan, kita ni kat negara orang. Pastu negara komunis pulak tu. Rasa berdebar dihati ini tuhan sahaja yang tahu. huhupage6 page7

Sebenarnya, kalau tak mahu naik metro pun tak apa rasanya. Aku tengok, harga tambang kalau naik teksi murah je gamaknya. 2 kali kami naik teksi, 2 kali jugalah tambang yang dikenakan hanya CNY10 atau area RM5 sahaja.

page8 page9 page10

Pada awalnya, rasa agak kekok jugak dengan suasana Metro di Guangzhou ini. Yelah kan, bukannya tahu bahasa mandarin pun. Tapi alhamdulillah jugak lah cz di sini informasi dalam bahasa inggeris pun ada. Cuma yang kurangnya penduduk di sini agak tidak fasih berbahasa inggeris. Sikit sikit tu boleh lah. Tak kisah lah kan. Janji apa yang nak diperkatakan tu faham.

page4

Excited. Klik sana sini. Ambil gambar sana sini hahaha. Diorang pun guna chips macam RapidKL jugak. Tak macam kat Hong Kong yang ada Octopus Card.

page11 page12

Kalau nak lebih info mengenai Guangzhou Metro ini, boleh refer sendiri dengan laman web diorang.

Terima kasih kerana membaca blog mykeledek dot com ini. Subscribe via email (Feedburner)Facebook Fanpage, follow Twitter @denniszillVideo (Youtube) dan  Google +

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *