PHUKET – PHI PHI ISLAND PART 2

Akhirnya sampai juga di Phi Phi Island 🙂 Ikut perancangan, kami makan tengahari disini – berpakej 🙂 Berserah je lah kan….HALAL. Tengok sekeliling, tempat ini macam dihuni muslim. Apapun, kami makan sayur sayuran dan seafood sahaja.

Continue reading “PHUKET – PHI PHI ISLAND PART 2”

TANJUNG JARA BEACH RESORT – PART 3

Kami terut berkesempatan mengikuti trip Jungle Tracking pada petang sabtu itu. Suasananya agak lucu dek kerana aku memang punya banyak pengalaman keluar masuk hutan khasnya di Taman Botani Negara Shah Alam (TBNSA). Oh, layankan sahaja 🙂

TANJUNG JARA BEACH RESORT – PART 2

Hari ke-2 di bumi dungun. Kami bernasib baik kerana aku punya kenalan di sini. Jadi kami dapat tajaan makan nasi dagang dan satar percuma. Nyum Nyum dan yang penting mereka suka dengan nasi dagang itu. Oh, bagi aku biasa sahaja rasanya sebab memang aku biasa dengan makanan ini dahulu. So, memang sedap resipi nasi dagang arwah En Ali. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-Fatihah

TANJUNG JARA BEACH RESORT – PART 1

Aku berpeluang pergi berjalan-jalan ke Dungun dengan pakej penginapan di Tanjung Jara Beach Resort. Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar di sepanjang perjalanan aku ke sana. Ini bukan kali pertama aku pergi ke bumi dungun. Semasa belajar di UiTM lagi aku sudah banyak kali ulang alik Shah Alam – Dungun. Jadi, boleh dikatakan tak lah teruja sangat. Aku lebih beranggapan kedatangan aku ini lebih kepada ‘sirih pulang ke gagang’. Masakan tidak, dulu semasa belajar memang pantang ada cuti sahaja memang aku akan datang ke dungun, terengganu. Kenangan Lalu Menusuk Kalbu

COLONKLEEN DR AZIMUTH BERKESAN

Aku guna produk ini sekarang 🙂 Produk Dr Azimuth ini dikatakan berkesan untuk :-
1. Kempiskan perut (masalah buncit)
2. Buang toksik dalam badan (senang buang air besar / kecil)
3. Cuci usus. Aku rasa makin ringan
YES. Memang berkesan. Aku boleh merasakan keberkesanannya. Aku tidak pasti keberkesanan produk ini kepada orang lain, tapi produk ini sesuai dengan tubuh aku.

PESTA BUKU : BIG BAD WOLF 2011

Big Bad Wolf Books
Baru sahaja balik dari expo jualan buku-buku murah anjuran OCBC Bank di MAEPS Serdang Selangor. Just wonder, begitu murah harga jualan buku-buku disitu. Tapi yang tak syoknya tu, kebanyakan (semua) buku yang dijual adalah dari oversea. Terus down aku kat situ. So, mulalah aku terkebil-kebil mana nak cari buku yang bersesuaian dengan aku.
At last, dapatlah buku resipi indonesia (english version).Penulisnya macam ala-ala orang belanda je namanya. Oit oit…
Aku memang suka membeli buku & lepak2 kat tempat-tempat macam ni. Tapi tak syok jugak cz terlalu crowded dengan orang. Wow… quit impress dengan orang yang main ambil je buku-buku kat situ. Banyak duit.Oh, maybe diorang ambil dan pilih di tempat lain. Agak-agak suka, beli lah terus. Maybe itu style diorang.
Aku berkira-kira jugak nak beli mana yang berkenan dan betul betul sesuai. Kat rumah ada internet. Why not aku jz refer je internet. FOC kot. Plus, kebanyakan resipi tu adalah dari oversea. Tak tau la camne citarasa mereka.
Tapi, jauh disudut hati aku, kenapa lah buku-buku terbitan kat Malaysia ni tak semurah tu. Kan best kalau murah-murah. Haruslah aku borong semua tu. Tak kisah berhabis banyak.Janji pulangan dan ilmu yang diperolehi tu berbaloi dengan apa yang disukai 🙂