ASAM PEDAS IKAN SEMBILANG RESTORAN EMPANGAN PUTRAJAYA

image

Tak sangka, kat Putrajaya ini pun ada lagi tempat untuk makan masakan campur ala kampung yang sedap. Kak Zue dan Kak Sal yang perkenalkan tempat ini. Katanya masakan kampung kat sini sedap. Harganya aku tak sure cz kalau makan dengan diorang, memang diorang akan tolong bayarkan.hahaha.

image

Aku suka makan ikan sembilang. Tak sangka plak, kat sini aku boleh jumpa ikan ini. Masak asam pedas plak tu. Memang teruja habis hahaha.

image

Kami datang berempat, so masing masing memang menceduk mana mana lauk yang digemari. Aku plak sehati sejiwa dengan kak zue untuk berkongsi ambil lauk asam pedas ikan sembilang hahaha. Katanya, ikan sembilang ini banyak dijual di Pasar Borong Selangor.

image

image

image

Pemilik restoran tu pelik je tengok aku snap gambar makanan hahaha. Untunglah, ada orang buat entry free kat blog akak hahaha. Blog popular tu ok ahaks.

image

image

Tak tahulah kan macam mana diorang masak asam pedas ini. Rasanya, aku kalau masak asam pedas sokmo tak jadi huhu. Pengsanlah.

Aku memang pencinta masakan kampung. Now, ada port baru untuk makan tengahari gamaknya 🙂 Syukurlah nak.

Author: Dennis Zill

Freelance Blogger - Gemar mengambil gambar (masih lagi belajar teknik yang betul) - Suka Jalan-jalan & Traveling untuk mencari pengalaman baru - Pencinta kucing yang tegar. Kenali Dennis Gill lebih lanjut di SINI